SK VYSOKÉ MÝTO  - fotbalový oddíl

Archiv 2020

 

 

Sezóna  2022/2023 

 

 
Realizační tým:

trenér Adam Dostál, vedoucí týmu Renata Švejdová (tel: 603 888 867)


image                          30.kolo - Česká divize C - U19 - 10.6.
    SK Vysoké Mýto   6:2  FK Viktoria Žižkov B
           (4:1)      
  

 

Branky: 2. Diaz, 15. a 31. Briol, 28. Kuta, 53. Houdek, 85. Kusý – 11. Richter, 52. Černý

Sestava SKVM: Loukota – Nosek, Jireček, Kaščák (68. Špaček), Kuta (68. Zamastil), Briol, Martinec, Řehák (82. Sapelkin), Škorpil (82. Kusý), Diaz, Kužma (46. Houdek)

V posledním zápase sezony jsme navázali na vydařené jaro, kdy jsme především na domácím hřišti předváděli hezké výkony a nejinak tomu bylo i v zápase proti Žižkovu. Od úvodních minut jsme hráli s velkou energií a chutí, díky tomu se nám dařila kombinace a vytvářeli jsme si velké množství útočných akcí. Zápas měl dobrou úroveň i díky kvalitnímu soupeři. Mám radost, že jsme plnili náš záměr a v utkání jsme dominovali, tým tak ukázal svou kvalitu a pokrok, který za celý rok udělal. Hráči šli od samého začátku zápasu za svým cílem a tím bylo vítězství a díky tomu poskočení na konečné 6. místo v divizní tabulce. Díky tomu můžeme sezonu hodnotit jako úspěšnou, největším oceněním je pro mě obraz hry, kterým jsme se dokázali prezentovat a který nám přinesl dlouhou domácí neporazitelnost, na kterou budeme chtít navázat v příští sezoně, stejně tak jako cenné skalpy z půdý silných protivníků (Liberec, Chrudim, Jablonec). Několik hráčů z kádru naskočilo během jara do týmů mužů a získali tak důležité zkušenosti, další hráči mají potenciál na své spoluhráče navázat. Teď nás čeká zasloužený odpočinek a poté se vrátíme do tvrdé práce, abychom navázali na letošní sezonu. Hráčům ročníku 2004 přeji, ať se jim daří v dospělém fotbale. Danymu děkuji za odvedenou práci pro vysokomýtský fotbal a držím palce v další kariéře, ve které bude pokračovat v rodném Španělsku. Děkujeme fanouškům za podporu a budeme se snažit dělat vám našimi výkony radost!

Adam Dostál – trenér

 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-ViktorkaZizkovB_2023-06-11/

Foto: https://bisradek.rajce.idnes.cz/U19-2004-05_VM-Zizkov_B_2023_06_11_zaver/

 

 

 

 

 

                         29.kolo - Česká divize C - U19 - 3.6.
image
 FK Brandýs-Boleslav   0:4       SK Vysoké Mýto
           (0:3)      
  

 

Branky: 12. Martinec, 19. Škorpil, 44. vlastní, 72. Briol

Sestava SKVM: Loukota – Nosek, Jireček, Kaščák, Zamastil (46. Kusý), Švejda, Martinec (77. Kužma), Briol, Škorpil, Řehák, Kuta

Ve venkovním zápase s posledním týmem tabulky jsme chtěli být dominantní na míči a určovat tempo zápasu, což se nám od samého začátku dařilo. Měli jsme velkou podporu do útočné fáze a díky tomu jsme už v 19. minutě vedli 2:0, když se prosadili Martinec a Škorpil. Nadále jsme hráli s chutí do ofenzivy, skvěle nám fungovala pravá strana, kde dobře spolupracovali Nosek se Škorpilem. Nejen díky nim jsme si vytvořili spoustu dalších příležitostí v pokutovém území, bohužel bez gólového efektu. Poté jsme byli dvakrát laxní v rozehrávce a kvůli tomu jsme dovolili soupeři nastěhovat se na naši obrannou polovinu, ale bez vážnějšího ohrožení naší branky. Před koncem poločasu pronikl do vápna Briol a jeho přihrávku si domácí obránce srazil do vlastní sítě, tím bylo určeno poločasové skóre 3:0 v náš prospěch. Do druhého poločasu jsme chtěli náš výkon ještě zvednout, bohužel se stal přesný opak. Hru jsme sice nadále kontrolovali, ale výrazně upadla kvalita kombinace a do statického bloku soupeře jsme se nedokázali prosadit. Obraz zápasu ve druhé půli neměl žádnou kvalitu, my se sice snažili, ale nedokázali jsme vymyslet nic, čím bychom domácí ohrozili. Jediný světlý moment byla hezká akce Noska s Briolem, kdy druhý jmenovaný krásnou střelou z voleje po centru přidal náš čtvrtý a poslední gól v tomto utkání. Jsem zklamaný z našeho výkonu ve druhém poločase, nicméně jsme si připsali zasloužené vítězství. Příští víkend uzavřeme divizní sezonu domácím utkáním s Žižkovem a budeme se chtít rozloučit vítězně!

Adam Dostál – trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_BrandysNL-VM_2023-06-03/

 

 

 

 

image                          28.kolo - Česká divize C - U19 - 28.5.
    SK Vysoké Mýto   4:2          FC Háje JM
           (1:0)      
  

 

Branky: 8. Briol, 46. a 49. Diaz, 77. Kusý – 63. Badyk, 70. Slavík

Sestava SKVM: Loukota – Nosek, Jireček, Kaščák, Zamastil, Švejda (46. Houdek), Martinec, Briol (61. Kusý), Škorpil, Diaz (74. Sapelkin), Kuta (51. Špaček)

Do utkání jsme vstoupili koncentrovaně a aktivně, díky tomu jsme již v 8. minutě šli do vedení zásluhou Briola, který se prosadil po rohovém kopu. To nás možná trochu ukolébalo a lépe na míči působili hosté. Naštěstí nebyli efektivní v zakončení, a tak jejich útočná snaha pramenila pouze ke standardním situacím, které se nám podařilo odvrátit. Do druhé půle oba týmy vstupovaly do otevřeného zápasu, nám ale opět vyšel skvěle začátek poločasu. Hned v úvodu jsme se dvakrát prosadili způsobem, kterým se chceme prezentovat, a to za útočné podpory krajních obránců v křídelních prostorech. Oba krajní obránci si připsali asistenci a v obou případech byl na konci Diaz, který se nejprve prosadil po centru hlavou a poté krásnou křižnou střelou do šibenice. Poté jsme i vzhledem k nutnosti poslat naše hráče na premiéru za mužský A-tým prostřídali a trvalo nám, než jsme si na nové obsazení na hřišti zvykli. Hosté nic nevzdávali a byli nadále aktivní a dvěma góly do naší sítě zápas zdramatizovali. Nicméně odhodlání týmu zachovat nejen domácí neporazitelnost, která trvá již od 8.10. minulého roku, ale i touha urvat všechny tři body a bojovat o vyšší postavení v tabulce znamenala naši zvýšenou aktivitu směrem do ofenzivy, která vyvrcholila gólem Kusého na 4:2. Poté už jsme náš náskok uhájili a připsali tak zasloužené 3 body. Oceňuji, že i v závěru sezony dokáže mančaft nechat na hřišti vše a díky tomu jsme tento zápas zvládli. Navíc mám radost, že se v týmu ukazují osobnosti, které při absenci některých hráčů dokážou svou zodpovědností a nasazením táhnout tým za úspěšnými výsledky. Velkou kaňkou je naprosto zbytečné vyloučení Houdka, který nám bude chybět v závěru sezony, což je vzhledem k početné marodce neodpustitelné.

Adam Dostál – trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-HajeJM_2023-05-28/

 

 

 

image                          27.kolo - Česká divize C - U19 - 20.5.
image
    TJ Sokol Třebeš   4:1       SK Vysoké Mýto
           (1:0)      
  

 

Branky: 41. Lorenc, 50. Sobotka, 52. Holík, 56. Konečný – 75. Nosek

Sestava SKVM: Loukota – Nosek, Jireček, Švejda (81. Hošek), Kuta (46. Zamastil), Bureš, Diaz, Martinec, Škorpil, Sapelkin (52. Kaščák), Řehák

Do Hradce na hřiště Třebše jsme odjížděli s vírou v bodový zisk a možností předskočení našeho soupeře v tabulce. Celý první poločas jsme dobývali hluboký a houževnatý obranný blok domácích. Chyběl nám však lepší pohyb našich útočných hráčů, navíc jsme byli zbrklí v kombinaci, situace jsme si sami zbytečně ztěžovali a v zahuštěném prostoru jsme nedokázali najít prostor pro kombinaci. Soupeř hrozil z rychlých brejků po našich ztrátách na útočné polovině a po chybách v rozehrávce. Když se nám konečně podařila před koncem poločasu první povedená akce, nedokázali jsme situaci lépe dohrát v soupeřově pokutovém území a z protiútoku jsme po nedůsledném bránění na levé straně obrany inkasovali první branku utkání. O poločasové pauze jsme se připravili na druhé dějství a byli jsme odhodlaní utkání otočit v náš prospěch. Mužstvo, které nastoupilo na hřiště, jsem ale nepoznával. Celý tým vypadal, jak kdyby spolu hrál poprvé, nebyli jsme schopní si přihrát a absolutně jsme nezvládali práci do defenzivy. Domácí do druhé půle vstoupili aktivně a využili našeho vstupu do poločasu, během 10ti minut vstřelili 3 góly a rozhodli o svém vítězství. Poté se opět stáhli do obranného bloku a sledovali náš zmar v jeho dobývání. Čestný zásah na naší straně zaznamenal Nosek, víc jsme ale nepředvedli. Dnešní výkon hodnotím jako nejhorší za celou sezonu, utkání jsme absolutně nezvládli, nedařilo se nám v žádné herní činnosti. Musíme si vyhodnotit příčiny, určitě nám tento zápas nabídnul důležité poznatky, ze kterých musíme vycházet v naší další práci.

Adam Dostál – trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_TrebesHK-VM_2023-05-20/

 

 

 

image                          26.kolo - Česká divize C - U19 - 14.5.
     SK Vysoké Mýto   6:0       SK Sparta Kolín
           (4:0)      
  

 

Branky: 6. Škorpil, 10. a 57. Briol, 33. Řehák, 35. Diaz, 84. Martinec

Sestava SKVM: Loukota – Nosek, Jireček, Švejda (73. Kaščák), Kuta (63. Sapelkin), Bureš, Briol, Martinec, Škorpil, Diaz (46. Houdek), Řehák

Po více než měsíci jsme se představili na domácím hlavním hřišti a chtěli jsme na něm navázat na předchozí výhry a povedené výkony proti Trutnovu a Čáslavi. To se nám dařilo od samého začátku, velmi zodpovědně jsme hráli do defenzivy a dařil se nám rychlý přechod do útoku. Už v 6. minutě utekl po pravé straně Škorpil a jeho centr zapadnul na zadní tyč za hostujícího brankáře – 1:0. V 10. minutě po nacvičeném rohovém kopu přidal další branku hlavou Briol – 2:0. Nadále jsem hráli s chutí a měli jsme velké množství náběhů skrz hostující obranu. Bohužel nám chyběla větší kvalita průnikových přihrávek. Kolínští nenacházeli recept na naší dobrou obrannou hru, naopak my jsme do poločasu přidali ještě další dvě branky, když se z dorážky prosadil Řehák a poté byl na konci ukázkové útočné akce Diaz. Ve druhém poločase jsme nadále drželi hosty v bezpečné vzdálenosti od naší branky a podnikali nebezpečné a rychlé útoky. Několikrát jsme šli sami na brankáře, ale volili jsme špatné řešení. Prosadil se až Briol, který v souboji přetlačil hostujícího obránce a tentokrát si se zakončením poradil. Poté se do své největší šance dostali hosté, ale střela z vápna skončila pouze na břevně naší brány. V závěru utkání jsme rozjeli kombinační akci od vlastní branky a na jejím konci Martinec obešel soupeřova brankáře a do prázdné brány završil konečné skóre 6:0. Dnes zaslouží celý tým pochvalu za přístup, zodpovědnost a velkou chuť do hry, takto se chceme prezentovat i nadále! Domácí hlavní hřiště nám sedí a ze 3 jarních zápasů na něm máme plný počet bodů a skóre 13:1!

Adam Dostál – trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-Kolin_2023-05-14/

 

 

 

 

                         25.kolo - Česká divize C - U19 - 7.5.
image
       RMSK Cidlina   1:0       SK Vysoké Mýto
           (1:0)      
  

 

Branky: 43. Staněk

Sestava SKVM: Loukota – Briol, Jireček, Švejda, Nosek (73. Zamastil), Bureš, Martinec, Řehák (46. Diaz), Kuta, Houdek (63. Kusý), Škorpil (63. Sapelkin)

Od začátku utkání byli domácí jednoznačně lepším týmem a přehrávali nás prakticky ve všech aspektech hry. My se celý první poločas jen bránili, v útoku se nám nedařilo udržet balon, soupeř byl u všeho jako první. Přežili jsme i pokutový kop, který vytáhnul Loukota. Ten se blýsknul i dalšími povedenými zákroky, další šance domácí nevyužili vlastní nepřesností ve finální fázi a díky našemu důslednému bránění ve vlastním pokutovém území. Když už to vypadalo, že v prvním poločase ubráníme nerozhodný výsledek, prosadil se soupeř paradoxně z nejmenší šance tečovanou střelou z hranice vápna – 0:1. Do druhé půle jsme změnili rozestavení, pomohlo nám vysunutí Briola do středu zálohy a naší hru rozhýbal střídající Diaz. Začali jsme se prosazovat i směrem do ofenzivy a vypracovali si dvě nadějné možnosti. V první Houdek nedokázal vyzrát na vybíhajícího brankáře a ve druhém případě Briol zakončoval osamocený v pokutovém území nad. V závěru zápasu jsme si dokázali vytvořit mírný tlak a podařilo se nám zatlačit domácí do jejich vápna, ovšem bez gólového efektu. Domácí vyhráli zaslouženě, nicméně těší mě, že jsme ve druhém poločase dokázali náš výkon zvednout a nakonec jsme donutili silného protivníka bát se o výsledek.

Adam Dostál – trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_RMSK-VM_2023-05-07/

 

 

 

 

image                          24.kolo - Česká divize C - U19 - 30.4.
image
     SK Vysoké Mýto   2:2            FK Náchod
           (2:2)      
  

 

Branky: 3. z penalty Švejda, 40. Martinec – 13. Váňa, 32. z penalty Kudasiewicz

Sestava SKVM: Loukota – Jireček, Švejda, Kaščák (46. Řehák), Kuta, Bureš (84. Kusý), Briol, Nosek, Diaz (72. Houdek), Martinec, Škorpil (63. Sapelin)

Do zápasu hraném v azylu v Cerekvici jsme vstoupili dobře a už ve 3. minutě vybojoval Martinec penaltu, kterou proměnil Švejda a poslal nás do vedení 1:0. To ale bylo z naší strany vše. Přenechali jsme iniciativu na soupeři, chyběl nám pohyb, pomalu jsme dostupovali hostující hráče, všude jsme byli pozdě, prohrávali jsme osobní souboje, chyběla nám přesnost v kombinaci. Soupeř zaslouženě po našich chybách otočil stav utkání na 1:2. To nás naštěstí trochu probudilo a do poločasu jsme zásluhou Martince vyrovnali na 2:2. Do druhého poločasu jsme udělali změny v organizaci naší hry, hráči si uvědomili, že je potřeba přidat. K ideálu měl však i nadále náš výkon hodně daleko. Byli jsme nuloví ve finální fázi a tak jsme za celý druhý poločas takřka neohrozili hostující bránu. Naopak soupeř podnikal velmi nebezpečné a rychlé útoky a několikrát měli hosté na kopačkách vedoucí gól, který naštěstí pro nás s velkou zásluhou brankáře Loukoty a nepřesnosti v zakončení v naší síti neskončil. Remíza z tohoto utkání je pro nás malým vítězstvím, musíme si vyhodnotit, co stálo za nepovedeným výkonem a rychle se postavit zpět na nohy, jelikož další víkend zajíždíme na půdu silné Cidliny.

Adam Dostál – trenér

Foto:  https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-Nachod_2023-04-30/

 

 

 

 

                         23.kolo - Česká divize C - U19 - 22.4.
image
     FA Jablonec B   0:1      SK Vysoké Mýto
           (0:1)      
  

 

Branky: 23. Švejda

Sestava SKVM: Loukota – Nosek, Švejda, Jireček, Bureš (62. Řehák), Briol, Martinec, Diaz, Škorpil (76. Sapelkin), Zamastil (68. Kaščák), Špaček (46. Kuta)

Z mého pohledu jsme celý první poločas prospali, chyběly nám rychlejší reakce na odražené míče a v naší hře bylo velké množství nepřesností. Díky nasazení a zodpovědnému bránění se nám podařilo všechny míče do našeho vápna ubránit, velmi jistě po celé utkání působil v bráně gólman Loukota, který týmu v několika případech pomohl. Ve 23. minutě Špaček nacentroval povedený míč do vápna z rohového kopu a ten si ukázkově našel kapitán Švejda a poslal nás do vedení. O poločase bylo nutné hráčům domluvit, potřebovali jsme zvýšit naši aktivitu, což se podařilo. Ve druhém dějství jsme pokračovali v dobrém bránění a domácí jsme prakticky k ničemu nepustili. Měli jsme několik příležitostí k navýšení našeho náskoku, několikrát jsme šli do rychlého protiútoku ve výrazném přečíslení, bohužel jsme snad ani v jednom případě nedokázali zakončit. Řehákův přímý kop skončil na tyči a následně jsme nadvakrát nedokázali z bezprostřední blízkosti dorazit míč do sítě. Nakonec nás to nemuselo mrzet, protože jsme vzadu poctivě ubránili nulu a díky tomu vezeme další tři cenné body ze hřiště soupeře. Dnes jsme zápas zvládli hlavně díky skvělé práci do defenzivy od celého týmu, směrem dopředu nám chyběla kvalita i větší aktivita. Výhru z venku je opět důležité potvrdit v dalším domácím zápase, byť ho tentokrát odehrajeme v nedaleké Cerekvici.

Adam Dostál – trenér

Foto:  https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_JablonecB-VM_2023-04-22/

 

 

 

 

 

image                          22.kolo - Česká divize C - U19 - 16.4.
image
    FC Hr. Králové B   1:0      SK Vysoké Mýto
           (0:0)      
  

 

Branka: 80. Mišči

Sestava SKVM: Loukota – Švejda, Jireček, Briol, Kuta, Bureš (82. Škorpil), Martinec, Nosek (82. Kaščák), Řehák, Diaz (72. Houdek), Šeda (63. Sapelkin)

Na vedoucí Hradec jsme i přes jeho postavení v tabulce odjížděli s vírou v bodový zisk. Nakonec k němu nebylo daleko. Zápas moc fotbalové krásy nenabídnul, my jsme hráli v organizovaném bloku a zodpovědně bránili. Rozhodující pro celé utkání byly souboje ve středu hřiště a v obou pokutových územích při standardních situacích. V těch jsme se fyzicky a silově velmi dobře vyspělým domácím hráčům dokázali vcelku vyrovnat. Směrem dopředu nám tentokrát chyběla větší kvalita, přesto jsme si dokázali za celý zápas dvě slibné příležitosti vytvořit, bohužel bez gólového efektu. Ve fyzicky náročném zápase nám ve druhém poločase začaly ubývat síly, možná se na hráčích podepsal náročný program a třetí těžké utkání během týdne. Začali jsme prohrávat osobní souboje a 10 minut před koncem po jednom z nich propadnul míč za naši obranu a domácí útočník přehodil vybíhajícího Loukotu – 1:0. V závěru jsme zkusili s vypětím zbývajících sil dostat domácí pod tlak, nicméně všechny míče do vápna dokázali hradečtí obránci odvrátit a tak zápas rozhodnul jediný gól. V tomto utkání jsme rozhodně nepropadli, dobře jsme bránili, bohužel nám chyběly síly na to být více nebezpeční v útočné fázi a tentokrát jsme si ani nedokázali pomoct standardními situacemi. Pozitivní je, že proti kvalitnímu soupeři jsme po žádné stránce nepropadli, naopak jsme domácím byli vyrovnaným soupeřem.

Adam Dostál – trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_HradecKraloveB-VM_2023-04-16/

 

 

 

image                          17.kolo (dohrávka) - Česká divize C - U19 - 12.4. image
    SK Vysoké Mýto   3:1         FK Čáslav
           (3:0)      
  

 

Branky: 25. Martinec, 33. Briol, 45. Šeda – 85. Ondráček

Sestava SKVM: Loukota – Nosek (71. Kaščák), Švejda, Jireček, Kuta (63. Bureš), Briol, Diaz, Martinec, Řehák (71. Škorpil), Šeda (63. Zamastil), Houdek (71. Sapelkin)

V domácí dohrávce proti Čáslavi hrané netradičně ve středu odpoledne jsme chtěli potvrdit formu z posledních zápasů. V průběhu prvního poločasu se nám podařilo dostat do požadovaného tempa, hráli jsme naši hru a soupeře přehrávali. Vytvořili jsme si několik šancí, ale ve finální fázi nám chybělo lepší zpracování nebo klid v zakončení. Pomohli jsme si dobře zahranými standardkami a důrazem ve vápně soupeře, díky tomu jsme vstřelili dvě branky. Těsně před poločasem se ještě stihnul prosadit Šeda a poločasové skóre 3:0 odpovídalo našemu výkonu na hřišti. Ve druhém poločase naše aktivita upadla, opustili jsme od své hry, nicméně se nám podařilo víceméně kontrolovat zápas a dotáhnout ho do vítězného konce. Mrzí jen to, že jsme nedokázali uhájit druhé čisté konto za sebou. Musíme udržet náš přístup a předvedené výkony podložit poctivostí v tréninku, jen tak můžeme navázat na povedené výsledky z posledních zápasů.

Adam Dostál – trenér

 

Foto (Renata Švejdová): https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-Caslavv_2023-04-12/

Foto (Radek Bis): https://bisradek.rajce.idnes.cz/U19-2004-05_VM-Caslav_2023_04_12/


 

 

 

image                          21.kolo - Česká divize C - U19 - 8.4. image
    SK Vysoké Mýto   4:0         MFK Trutnov
           (0:0)      
  

 

Branky: 73. vlastní, 83. Kuta, 90. a 90+1 Briol

Sestava SKVM: Loukota – Nosek (87. Kaščák), Švejda, Vácha (46. Jireček), Kuta, Briol, Diaz (79. Zamastil), Martinec, Šeda (87. Bureš), Řehák, Houdek (46. Sapelkin)

Na domácím hlavním hřišti jsme proti tradičnímu soupeři z Trutnova odehráli velmi dobré utkání, ve kterém jsme po celou dobu byli lepším týmem a diktovali tempo hry. Bohužel se nám dlouho nedařilo být přesnější v zakončení, zároveň jsme museli být opatrní na rychlý a jednoduchý přechod do protiútoku ze strany našeho soupeře. Byli jsme trpěliví, i s přibývajícím časem jsme do detailu plnili taktické pokyny a nezmatkovali jsme. Odměnou byl vedoucí gól, který s pomocí hostujícího obránce dotlačil do brány Sapelkin. Uklidnění přinesl v závěru gól Kuty, jehož rohový kop přímo zapadnul na zadní tyč do branky. Poté se nám díky naší aktivitě až do posledního hvizdu podařilo i s přispěním dobrých výkonů střídajících hráčů vstřelit ještě další dvě branky a utkání tak skončilo jednoznačně 4:0. Mám velkou radost z přístupu hráčů k tomuto zápasu, po celých 90 minut jsme hráli aktivně ve vysokém tempu, díky tomu přišly i zasloužené góly. Na výkon musíme navázat v dalším domácím utkání v dohrávce již ve středu s Čáslaví.

Adam Dostál – trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-Trutnov_2023-04-08/

 

 

 

image                          20.kolo - Česká divize C - U19 - 1.4.
image
    MFK Chrudim B   2:4      SK Vysoké Mýto
           (1:3)      
  

 

Branky: 16. Meduna, 79. Chichak – 40. Briol, 42. Martinec, 45. Řehák, 90. Sapelkin

Sestava SKVM: Loukota – Nosek, Švejda, Vácha, Bureš (46. Kuta), Briol, Škorpil (70. Sapelkin), Martinec, Šeda (85. Jireček), Řehák, Houdek (46. Zamastil)

Do derby proti Chrudimi jsme šli s vědomím kvalit našeho soupeře, proto jsme chtěli hrát v defenzivním bloku a čekat na naše příležitosti. Bohužel náš výkon v prvním poločase nesplňoval parametry důležitosti tohoto utkání, chyběla nám bojovnost a větší aktivita směrem do ofenzivy, na míči jsme byli bojácní. Proto hráli prakticky jen domácí. Po nedůslednosti v našem pokutovém území a neodehraní míče se domácí hráč povedenou střelou prosadil na 1:0. Další gólovou střelu soupeře zastavil obětavě až na brankové čáře Bureš. Ostatní akce se nám podařilo ubránit a v závěru poločasu přišla naše chvíle. Nejprve ve 40. minutě domácí odvrátili Řehákův roh, jeho následný centr na zadní tyč se nám nadvakrát podařilo dostat za gólmanova záda a z první střely na bránu jsme tak vyrovnali na 1:1. To nás nabudilo, naopak pro domácí byl obdržený gól ledovou sprchou. Toho využil aktivní Šeda, který díky důrazu dvakrát obral chrudimské obránce o míč a předložil ho nejprve Martincovi a ve druhém případě Řehákovi, kteří se nemýlili a dvěma góly stanovili poločasové skóre 3:1 v náš prospěch. Do druhého poločasu jsme museli vstoupit s větším důrazem a nasazením, abychom výsledek z první poločasu uhájili. Dařilo se nám zodpovědně bránit, s postupem času domácí hráli více na riziko a otevíraly se tak možnosti pro rychlé protiútoky. Po jednom z nich mohl rozhodnout střídající Kuta, ale na zadní tyči hlavičkoval osamocený těsně vedle brány. Domácím se podařilo zdramatizovat utkání po přímé brance z rohového kopu, následný tlak jsme ale ubránili a v úplném závěru po hezké individuální akci Martince udělal tečku za utkáním Sapelkin brankou na 4:2. Dnešní utkání rozhodla efektivita v zakončení, kdy my jsme oproti soupeři dokázali naše šance zúročit. Díky tomu vezeme druhou výhru z venku po sobě, což jsou pro nás velmi cenné body. Teď nás čekají dva domácí zápasy, ve kterých na tyto bodové zisky chceme navázat. Věříme, že nám k tomu pomůže i podpora fanoušků.

Adam Dostál – trenér

Foto:  https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_ChrudimB-VM_2023-04-01/

 

 

 

 
image                          19.kolo - Česká divize C - U19 - 25.3.
    SK Vysoké Mýto   2:2          FC Slavia HK
           (2:2)      
  

 

Branky: 31. Řehák, 37. Briol – 5. Paulus, 45. Melichárek

Sestava SKVM: Loukota – Nosek, Briol, Vácha, Bureš, Švejda, Škorpil (62. Zamastil), Martinec, Šeda, Řehák, Houdek (76. Sapelkin)

Ani v tomto zápase jsme nechytili začátek utkání a opět nás to mohlo hodně mrzet. Kdybychom v 15. minutě pohrávali 0:3, nikdo by se nemohl divit. Dělali jsme chyby v rozehrávce a prohrávali osobní souboje. Soupeř se mnohem lépe přizpůsobil těžkému terénu a šel hned v 5. minutě do vedení, o pár minut později neproměnili hosté penaltu a nevyužili ani další šance. Postupně jsme zjednodušili hru a začali jsme se rovnat hostům v osobních soubojích. Do hry nás vrátil ve 31. minutě precizně zahraným přímým kopem Řehák – 1:1. O pár minut později Řehák přesně našel ve vápně Briola z rohového kopu a ten otočil zápas v náš prospěch. Bohužel jsme neudrželi vedení do poločasu a v poslední minutě jsme po centru z přímého kopu na přední tyč inkasovali vyrovnávací branku. Věděli jsme, že ve druhé půli musíme být důraznější v osobních soubojích a hrát jednoduše do útoku. Hráči to vzali za své a ve druhém poločase jsme již měli o něco více ze hry. Vítězství na naši stranu mohl dvakrát strhnout Řehák, nejprve však trefil pouze tyč a ve druhém případě mířil nad. Když pominu úvod zápasu, tak jsme dokázali předvést solidní výkon. Těší mě, že jsme dokázali být ve zbytku zápasu důrazní a v soubojovém zápase jsme obstáli. Remízu musíme brát s pokorou a příště musíme začít hrát koncentrovaně hned od první minuty.

Adam Dostál – trenér

Foto:  https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-SlaviaHK_2023-03-25/

 

 

 

 

 
                         18.kolo - Česká divize C - U19 - 18.3.
image
 FC Slovan Liberec B   1:4   SK Vysoké Mýto
           (0:2)      
  

 

Branky: 69. Zieniewicz - 42. Švejda, 44. Řehák, 54. Houdek, 61. Šeda

Sestava SKVM: Loukota – Nosek, Švejda, Briol, Vácha, Martinec, Škorpil (57. Bureš), Šeda, Diaz, Řehák (88. Zamastil), Houdek (88. Jireček)

Vstup do utkání jsme měli vlažný a mohlo nás to mrzet, hned dvakrát nás zachránila branková konstrukce a blýsknul se i brankář Loukota. V průběhu prvního poločasu jsme si postupně zvykali na způsob hry soupeře a hra se vyrovnala, začali jsme si vytvářet i zajímavé šance směrem dopředu. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, rozehrál Řehák nacvičený rohový kop a Švejda nás hlavou poslal do vedení. To však pořád ještě nebylo vše, Houdek dobře dohrával situaci u soupeřovi branky a svou aktivitou donutil brankáře domácích ke špatné rozehrávce, kterou vystihnul Řehák a přidal náš druhý gól. Úvod druhé půle jsme si již pohlídali a hráli jsme s velkou chutí, což se projevilo nejen dobrým a zodpovědným bráněním, ale i aktivitou směrem do ofenzivy. Velmi aktivně hrající Houdek donutil obranu soupeře k další chybě v rozehře a tentokrát sám vsítil gól na 3:0 pro nás. O pár minut později byl Šeda na správném místě a po hezké útočné kombinaci dorazil míč do sítě na 4:0. Domácí se poté zmohli pouze na korigování skóre na 1:4. Když nepočítám ospalý vstup do utkání, tak hráči zaslouží velkou pochvalu za disciplínu, veškeré taktické pokyny plnili poctivě po celý zápas a to nás dnes dovedlo k zaslouženému vítězství. Dnes stálo na naší straně také štěstí, ale hráči tomu šli naproti. Cenné vítězství z venkovní půdy musíme potvrdit v prvním domácím zápase jara příští týden.

Adam Dostál – trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_LiberecB-VM_2023-03-18/

 

 

 

 

16.kolo - Česká divize C - U19 - 4.3.2023 image
  Bohemians Praha B   5:0        SK Vysoké Mýto
             (2:0)      
 

 

Branky: 7., 72., 75. Bui, 31. a 88. Vokrouhlík

Sestava SKVM:  Loukota – Špaček, Švejda, Vácha, Kužma (62. Bureš), Martinec, Briol (75. Kaščák), Řehák (81. Zamastil), Nosek, Houdek (46. Škorpil), Šeda (75. Sapelkin)

Šance na dobrý výsledek proti favoritovi nám bohužel klesla hned v 7. minutě, kdy jsme z první střely na naši bránu inkasovali laciný gól. Přesto hráči nechali na hřišti všechno a hráli na hranici svých možností, díky tomu se nám také dařilo s domácími držet tempo až do 72. minuty, kdy jsme inkasovali třetí branku a sesypali jsme se. V zápase proti velmi kvalitnímu týmu jsme udělali velké množství zbytečných chyb, což soupeř neomylně trestal. Měli jsme spoustu nepřesností v přechodové fázi, což nám bránilo v rozvíjení našich ofenzivních akcí. Dnes byl soupeř nad naše síly, musíme se poučit z chyb a pokračovat v poctivé práci v tréninku. Důležitý zápas nás čeká hned příští víkend doma s Čáslaví, proto je potřeba se z výsledku rychle oklepat a na tento zápas se řádně připravit.

Adam Dostál - trenér

Foto:  https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_BohemiansB-VM_2023-03-04/


 

 

 

 

Přípravné zápasy:

 

Sobota 14.1., UMT PARDUBICE

SKVM – TJ SOKOL MORAVANY/DAŠICE U19               4:0 (2:0)

Branky: Nosek, Šimek J., Sapelkin 2x

 

Sobota 21.1., UMT HRADEC KRÁLOVÉ

SKVM U19 – FC SLAVIA HRADEC U19                           2:3 (0:1)

Branky: Diaz, Švejda

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_SlaviaHK-VM_2023-01-21_pratelak/

 

Sobota 28.1., UMT UNIČOV

SK VM U19 – SK UNIČOV U19                                        1:4 (0:2)

Branka: Škorpil

 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_Unicov-VM_2023-01-28_pratelak/

 

Neděle 12.2., UMT HAVLÍČKŮV BROD

 

SK VM U19 – FC SLOVAN HAVLÍČKŮV BROD U19         2:1 (2:1)

 

Branky: Diaz 2x

 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_HavlBrod-VM_2023-02-12_pratelak/

 

 

 

Sobota 18.2., UMT LANŠKROUN

 

SK VM U19 – FO LANŠKROUN „B“ (muži)                      4:0 (2:0)

 

Branky: Houdek 2x, Vácha, Kužma 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_LanskrounB-VM_2023-02-18_pratelak/

 

 

Sobota 25.2., UMT BOSKOVICE

 

SK VM U19 – FC SVRATKA BRNO U19                            4:1 (2:0)

 

Branky: Houdek 2x, Škorpil, vlastní

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-SvratkaBrno_2023-02-25_pratelak_UMT_Boskovice/


 

SOUSTŘEDĚNÍ BOSKOVICE 23.2. – 26.2.

Sobota 25.2., UMT BOSKOVICE

SK VM U19 – FC SVRATKA BRNO U19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         15.kolo - Česká divize C - U19 - 12.11.
image
 FK Viktoria Žižkov B   1:3       SK Vysoké Mýto
           (0:3)      
  

 

Branky: 10. Šeda, 38. Briol, 40. Švejda

Sestava SKVM: Loukota – Špaček, Švejda, Vácha, Škorpil (62. Kužma), Martinec, Briol, Diaz (62. Bureš), Houdek (90. Řehák), Kuta, Šeda (76. Jireček)

Do posledního utkání sezony jsme šli s vědomím, že když se nám podaří uspět, přezimujeme v tabulce před soupeřem. V 10. minutě jsme byli dostatečně důrazní ve středu hřiště a po zisku míče je vyslán do úniku Šeda, který nás poslal do vedení. Hned vzápětí šel sám na domácího brankáře Diaz, ale druhý gól nepřidal. Poté naše aktivita hodně upadla a nechali jsme hrát soupeře, což se nám mohlo vymstít, ale domácí své příležitosti neproměnili. Nám se v závěru poločasu podařilo skvěle zahrát dva rohové kopy a po brankách Briola a Švejdy jsme šli do kabin s bezpečným třígólovým vedením. Druhý poločas odpovídal stavu utkání, kdy my jsme hráli ze zabezpečeného bloku a domácí byli více na míči, do nebezpečných situací jsme je však nepouštěli. Zápas mohl definitivně rozhodnout Vácha, který se jako další z našich hráčů dostal do samostatného úniku na domácího brankáře, ten ho však vychytal. V samotném závěru zápasu jsme se dostali zbytečně pod tlak, znervózněli jsme a domácí v 86. minutě snížili na 1:3. Následně se dostali do několika dalších gólových šancí a my tak mohli ještě o tříbrankový náskok přijít, naštěstí se tak nestalo a my zakončili rok 2022 důležitou výhrou na venkovním hřišti.

Adam Dostál - trenér

 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_ViktorkaZizkovB-VM_2022-11-12

 

 

 

image                          14.kolo - Česká divize C - U19 - 6.11.
    SK Vysoké Mýto   6:1  FK Brandýs-Boleslav
           (1:0)      
  

 

Branky: 7. Diaz, 60., 63. a 83. Sapelkin, 81. Špaček, 90. Martinec

Sestava SKVM: Loukota – Kuta, Švejda, Vácha, Kužma (83. Jireček), Martinec, Briol, Diaz (68.Bureš), Škorpil (58. Špaček), Houdek (58. Sapelkin), Šeda (68. Zamastil)

Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně, což se nám podařilo a už v 7. minutě jsme šli do vedení po brance Diaze. V průběhu první půle jsme si vytvořili další dobré příležitosti, ale opět nás trápila nepřesná koncovka. Navíc jsme ve druhé části prvního poločasu ubrali na aktivitě a zbrkle se zbavovali míčů, tím kvalita utkání upadla. Uklidnění nám přinesl až ve druhém poločase střídající Sapelkin, který se hned po příchodu na hřiště trefil dvakrát během tří minut. Bohužel jsme poté byli málo důslední při bránění ojedinělé akce hostů a ti se dorážkou odraženého míče dočkali snížení na 1:3. Nás to ale nerozhodilo a naopak jsme pokračovali v aktivitě směrem do ofenzivy a zásluhou toho jsme v závěrečné desetiminutovce přidali další tři branky. Konečné skóre 6:1 je odrazem dění na hřišti, dnes jsme soupeře jednoznačně přehráli. Škoda, že se nám nepodařilo udržet nulu, musíme také dále pracovat na efektivitě v zakončení, jelikož branek jsme dnes mohli vstřelit víc.

Adam Dostál - trenér

Foto: https://bisradek.rajce.idnes.cz/U19-2004-05_VM-Brandys_Boleslav_2022_11_06/

 

 

 

                         13.kolo - Česká divize C - U19 - 29.10.
image
        FC Háje JM   2:2      SK Vysoké Mýto
           (1:1)      
  

 

Branky: 28. Badyk, 71. Vrzal – 45. z penalty a 65. Švejda

Sestava SKVM: Loukota – Kuta, Švejda, Vácha, Kužma (69. Zamastil), Martinec, Briol, Škorpil (88. Jireček), Diaz (88. Řehák), Houdek (77. Sapelkin), Šeda

V úvodních minutách utkání nám trvalo, než jsme si zvykli na specifika umělé trávy, na které se hrálo. Poté jsme zpřesnili přihrávky a začali soupeře mírně přehrávat ve středu hřiště. Dokázali jsme si vypracovat dobré střelecké příležitosti v soupeřově pokutovém území, z nichž nejnadějnější byly střely Martince a Kužmy, ale chyběly nám klid a přesnost v zakončení. Z ojedinělé situace a nedostatečném důrazu po nakopnutém míči do našeho vápna tak šli do vedení domácí, když jejich útočník doráží míč mezi čtyřmi našimi hráči do prázdné brány. V poslední minutě první půle jsme vybojovali pokutový kop, který proměnil kapitán Švejda a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu. Vstup do druhé půle jsme zaspali, domácí naštěstí z několika rohů nic nevytěžili, a tak se hra přesunula na opačnou stranu hřiště a naopak my jsme sérií rohových kopů dostali soupeře pod tlak. Z jednoho z nich se prosadil podruhé v zápase hlavou Švejda a šli jsme do vedení. Bohužel jsme soupeře zbytečným faulem na naší polovině dostali do tlaku a lacině jsme nechali domácí vyrovnat centrovaným míčem, který byl tečovaný a zapadnul na zadní tyč Loukotovi branky. V závěrečné desetiminutovce jsme měli ještě dobré příležitosti z kopaček Sapelkina a Šedy, ale opět chyběla přesnost. A když jsme v samém závěru nevyužili ani dva trestné kopy těsně před vápnem, skončilo utkání remízou. Výsledkem je tedy bod z venku, který určitě bereme, nicméně nebýt naší nemohoucnosti v zakončení, nemuselo zůstat jen u jednoho. Ze hry jsme si vypracovali šancí dostatek, ale žádnou jsme neproměnili. Tento bod je potřeba potvrdit hned v dalším zápase na domácí půdě!

Adam Dostál - trenér

Foto: https://bisradek.rajce.idnes.cz/U19-2004-05_Haje-VM_2022_10_29/

 

 

 

 

image                          12.kolo - Česká divize C - U19 - 22.10.
image
    SK Vysoké Mýto   3:1      TJ Sokol Třebeš
           (1:0)      
  

 

Branky: 44. z penalty Martinec, 69. Šeda, 86. Sapelkin – 77. Konečný

Sestava SKVM: Loukota –Špaček, Švejda, Vácha, Kuta (84. Zamastil), Martinec (88. Jireček), Briol, Kužma, Diaz (60. Houdek), Škorpil (60. Bureš), Šeda (84. Sapelkin)

Do utkání jsme vstoupili aktivněji než hosté a z toho jsme vytěžili několik rohových kopů, nejvíc se ujal centr na Martince, který osamocený na malém vápně hlavičkoval těsně nad. Poté přišla stejně jako v předchozím zápase v Kolíně hluchá pasáž, ve které jsme nedostatečným důrazem pustili hosty do hry. Vyplynula z toho situace, kdy jsme prohráli dva souboje po sobě a hostující hráč se řítil sám na Loukotu, který nás podržel a šanci hostů vychytal. Těsně před koncem poločasu skvěle vyhodnotil situaci Kužma a z hloubky hřiště vyslal do samostatného úniku Šedu, který byl zastaven až nedovoleným zákrokem ve vápně a byla z toho penalta. Zodpovědnost vzal na svá bedra Martinec a poslal nás do vedení důležitým gólem do šatny. V úvodu druhého dějství jsme zaspali a aktivněji se na hřišti prezentovali hosté. Tento úsek hry jsme ale díky dobré koncentraci v defenzivě zvládli, a tak přišel trest, kdy střídající Houdek donutil ke špatnému odkopu vyběhnuvšího brankáře hostů a Šeda poslal míč z velké dálky do odkryté branky – 2:0. Díky následnému útočnému pojetí hry ze strany hostů se nám otevírala vrátka do otevřené obrany, ale žádný z nadějných brejků jsme nedokázali dobře vyřešit. Proto přišel trest a zdramatizování zápasu. Po špatně řešeném vystoupení našich stoperů zůstal osamocený hostující útočník za naším obráncem a sám na Loukotu se tentokrát nemýlil. Dvougólové vedení nám vrátil střídající Sapelkin, který obral o míč posledního hráče hostů a samostatný nájezd proměnil na 3:1. Závěrečný tlak soupeře jsme již přežili bez inkasování a připsali si tak vydřené a za přístup k zápasu zasloužené tři body! 

Adam Dostál - trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-TrebesHK_2022-10-22

 

 

                         11.kolo - Česká divize C - U19 - 15.10.
image
    SK Sparta Kolín   3:0      SK Vysoké Mýto
           (1:0)      
  

 

Branky: 26. Drobnyi, 78. Koutský, 85. Pěnkava

Sestava SKVM:  Loukota – Jireček, Švejda, Martinec, Škorpil (76. Řehák), Briol, Bureš (76. Sapelkin), Kuta, Diaz, Kužma, Zamastil (63. Šeda)

V Kolíně jsme chtěli navázat na povedené výkony z posledních zápasů a poprat se o bodový zisk. Do vedení jsme mohli jít hned ve 2. minutě, kdy se po přihrávce Kuty ocitnul sám před domácí brankou Kužma, avšak trefil pouze gólmana. Hned o minutu později trefuje Loukota odkopem po zpětné přihrávce dobíhajícího útočníka, od kterého se míč odráží naštěstí vedle naší branky. Ve 20. minutě vyslal dalekonosnou střelu po odraženém míči po rohu Škorpil, míč před domácím brankářem skočil na špatném terénu a díky změně směru jen těsně minul pravou tyč. Poté přišla pětiminutovka, kdy jsme vypadli z koncentrace, pozdě jsme dostupovali domácí hráče a prohrávali osobní souboje. Kolínští toho využili a po akci na naší levé straně se dostal domácí hráč sám před Loukotu a svou šanci na rozdíl od nás proměnil – 1:0. Ještě do poločasu mohl vyrovnat z malého vápna Briol po akci Zamastila, ovšem opět skvěle zasáhnul domácí brankář. Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním utkání minimálně srovnat. Chytli jsme tempo zápasu a byli více na míči, domácí však dobře bránili. Až v 64. minutě po pár vteřinách pobytu na hřišti se opět v malém vápně dostal k zakončení z voleje Šeda, ovšem branku přestřelil. Nadále jsme byli trpěliví a tlačili se za vyrovnáním, bohužel k naší smůle po nešťastném odkopu našeho stopera zvyšuje domácí hráč v 78. minutě hlavou na 2:0. V závěru zápasu jsme vrhli všechny síly do útoku a v 85. minutě po naší ztrátě míče v soupeřově vápně domácí uzavírají skóre po rychlém brejku přes celé hřiště na 3:0. V poslední minutě ještě mohl přidat čestný zásah Řehák po přihrávce Sapelkina, domácí obránce před ním však na poslední chvíli míč ukopnul. Domácím jsme byli vyrovnaným soupeřem, bohužel rozhodla produktivita, kdy my jsme naše vypracované šance nedokázali proměnit a naopak domácí se nemýlili.

Adam Dostál - trenér

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_Kolin-VM_2022-10-15/

 

 

 

image                          10.kolo - Česká divize C - U19 - 8.10.
   SK Vysoké Mýto   1:1         RMSK Cidlina
           (0:0)      
  

 

Branka:  90+2 Sapelkin (1:1)


Sestava: Loukota - Špaček, Švejda, Vácha - Škorpil (69. Zamastil), Briol, Martinec (84. Jireček), Kuta (84. Řehák) - Kužma (69. Bureš), Šeda, Houdek (78. Sapelkin)

Hodnocení:
Odehrali jsme velice dobré utkání se silným soupeřem, který v prvním poločase byl více na míči, nám se dařila obranná fáze a soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Bohužel v útočné fázi jsme byli hodně zbrklí a neměli potřebnou kvalitu. Do druhé půle jsme vstoupili pasivně a soupeř se po naší chybě dostal do vedení. Postupem času se hra vyrovnala a přišly i šance, které jsme nevyužili. V závěru se již hrálo nahoru - dolů, a když soupeř v nastavení svoji šanci neproměnil, přišla bleskurychlá akce Loukota - Špaček - Řehák s přesným zakončením Sapelkina - 1:1! Klukům patří dík za odmakané utkání a za poctivou práci byli po zásluze odměněni.

Foto:  https://bisradek.rajce.idnes.cz/U19-2004-05_VM-Cidlina_2022_10_09

 

 

image                          9.kolo - Česká divize C - U19 - 2.10.
image
       FK Náchod   1:1       SK Vysoké Mýto
           (0:0)      
  

 

Branky: 51. Martinec – 54. Knap

Sestava SKVM:

Loukota – Špaček, Švejda, Vácha (69. Houdek) – Škorpil (82. Bureš), Kužma (89. Zamastil), Briol, Martinec, Kuta – Šeda, Diaz.

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Na složitém kluzkém terénu jsem odehráli první poločas přesně podle taktického plánu. Byli jsme dostatečně trpělivý a čekali jsme na svoje příležitosti. Ty jsme bohužel nevyužili. Domácím zahrozili pouze po jednom nakopnutém míči, kdy jejich kanonýr orazítkoval břevno a zároveň tyč naší branky. Do druhé půlky jsme vstoupili velmi aktivně a po sérii standardních situací jsme se konečně ujali vedení po rohovém kopu. Na přední tyči opět zakončoval Martinec. Bohužel vedení jsme dlouho neudrželi a nechali domácího hráče trestuhodně neobsazeného hlavičkovat uvnitř našeho pokutového území. Měli jsme následně možnost pokutového kopu, odpovědnost na sebe správně vzal náš nejlepší střelec Šeda, avšak domácí brankář jeho penaltu kryl. Další naše šance zůstaly nevyužity a tak si připisujeme cenný bod z venkovního hřiště. I když si se vší skromností myslím, že mohly být všechny tři.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U17_2006-2007_Nachod-VM_2022-10-02/

 

 

 

image                          7.kolo - Česká divize C - U19 - 28.9.
image
    SK Vysoké Mýto   2:3       FC Hr. Králové B
           (2:1)      
  

 

Branky: 23. Martinec, 39. Bureš – 8. Zeman, 65. Kalina, 69. Pavlík

Sestava SKVM:

Loukota – Špaček, Briol, Martinec – Škorpil (85. Zamastil), Kužma, Bureš, Diaz, Kuta – Šeda, Houdek (70. Nosek).

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Viděli jsme utkání dvou zvratů, kdy jsme nejprve skóre otočili, abychom si díky druhému poločasu nepřipsali ani bod. Začátek byl z naší strany ustrašený a zbytečně pasivní, díky laciné ztrátě jsem soupeře pustili do vedení a přežili další šanci z velmi podobné situace. Pomohli jsme si rohovým kopem, kdy na první tyči zakončoval Martinec. Do vedení jsme se dostali po dobře vyřešeném brejku, kdy střelu Kužmy soupeř ještě zblokoval, ale Bureš natáhl z dálky a trefil přesně. Bohužel jsme ve druhém poločase přestali být nebezpeční na útočné polovině a soupeř získával převahu. Vyrovnání přišlo ve chvíli, kdy mimo hru byl Briol a Kužma, nebyli jsme dobře organizovaní a Hradec přečíslení využil. Následně jsme nebyli důslední ve vlastním pokutovém území a skóre se otočilo. Na konci byl náš tlak spíše platonický a ani remízu jsme tak nevybojovali.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-HradecKraloveB_2022-09-28/

 

 

 

 

image                          8.kolo - Česká divize C - U19 - 24.9.
    SK Vysoké Mýto   2:1         FK Jablonec B
           (1:0)      
  

 

Branky: 27. Šeda, 63. Paulus – 66. Chlum

Sestava SKVM:

Loukota – Špaček (80. Zamastil), Švejda, Paulus – Škorpil (66. Houdek), Kužma (84. Bureš), Briol, Martinec, Kuta – Šeda (80. Sapelkin), Diaz.

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

V trénincích jsme usilovně pracovali na organizaci hry zejména do obrany a v utkání se to hráčům vrátilo nejenom v podobě výsledku. Soupeři jsme povolili pouze náznaky šancí a celý první poločas jsme měli pod kontrolou. Ze tří příležitostí jsme se dostali do vedení po zakončení Šedy. Ve druhém poločase jsme pokračovali v poctivém výkonu, po rohovém kopu jsme navýšili vedení po hlavičce Pauluse. Bohužel díky naší velké nekoncentrovanosti jsme soupeře prakticky ihned dostali zpátky do hry, navíc jsme se díky našim laciným ztrátám v přechodu dostali pod soustavný tlak. Přežili jsme jeden velký závar v malém pokutovém území, uskákali všechny standardní situace a připisujeme si tak důležitou první výhru v ročníku. Hráči si za svůj přístup zejména v trénincích tuto výhru nad silným protivníkem jistě zaslouží, nicméně je spousta věcí, na kterých musíme dál tvrdě pracovat, pokud chceme pokračovat v pravidelném sbírání bodů.

Foto:  https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-JablonecB_2022-09-24/

 

 

 

 

 

image 6.kolo - Česká divize C - U19 - 11.9. image
           MFK Trutnov   5:1         SK Vysoké Mýto
             (2:1)      
 

 

Branky: 16., 33., 54. Kruliš, 67. Sturm, 76. Houdek – 31. Šeda

Sestava SKVM:

Loukota – Martinec, Briol, Vácha – Nosek (56. Houdek), Kužma (56. Škorpil), Paulus, Švejda, Kuta – Šeda (77. Zamastil), Diaz (77. Suchomel).

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Proti důraznému soupeři hrajícímu na hraně agresivity a v případě vyloučení až hluboko za ní jsme si vypracovali dostatek střeleckých příležitostí. Máme však problém s jejich proměňováním. A pokud k tomu nebudeme ani vyhrávat osobní souboje, inkasovat kvůli tomu laciné branky, tak těžko můžeme pomýšlet na lepší výsledek.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_Trutnov-VM_2022-09-12/

 

 

 

 

 
image                          5.kolo - Česká divize C - U19 - 7.9.
image
    SK Vysoké Mýto   3:4       MFK Chrudim B
           (1:4)      
  

 

Branky: 6. Šeda, 63. Nosek, 81. Řehák – 1. z pen., 3., 33. Gerhart, 15. Novotný

Sestava SKVM:

Loukota – Nosek, Briol, Vácha, Bureš (46. Kužma) – Špaček (46. Škorpil), Diaz, Švejda (61. Paulus), Martinec, Kuta (70. Řehák) – Šeda (61. Houdek).

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Připravovali jsem se na agresivitu a důraz, kterým se soupeř prezentuje. Hned na začátku všechny souboje prohrajeme a velmi lacině prohráváme o 2 branky. Hráčům pak nemůžu vytknout vůli, se kterou zápas dohráli a hosty posílené o hráče A týmu jsme místy, ve druhém poločase obzvlášť, přehrávali. Pokud však nebudeme dávat branky ani když jdeme třikrát sami na branku a k tomu lehce prohrávat osobní souboje v obraně, tak nemůžeme očekávat lepší výsledky.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-ChrudimB_2022-09-07/

 

 

 

 

4.kolo - Česká divize C - U19 - 28.8. image
              FC Slavia HK   4:2         SK Vysoké Mýto
             (2:0)      
 

 

Branky: 35. Kampo, 42. Jalový, 54. Tvrdek, 86. Tomek – 57. Briol, 87. Řehák

Sestava SKVM:

Loukota – Nosek, Jireček (27. Škorpil), Briol, Vácha – Kužma (58. Řehák), Švejda (84. Hošek), Martinec – Špaček (58. Houdek), Šeda (84. Suchomel), Kuta.

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Vstup do zápasu jsme vzhledem ke složitým cestovním podmínkám měli slušný a plnili jsme stanovenou taktiku. Vše se změnilo po zranění Filipa Jirečka, kdy jsme museli změnit stoperskou dvojici a zároveň jsme přišli o jednoho vysokého hráče. To se následně projevilo při dvou rozích, kdy si nejprve dáme branku vyloženě sami a následně ač v početní převaze necháme trestuhodně hlavičkovat samotné 2 hráče soupeře. Chtěli jsme zápas ve druhém poločase otočit, ale když soupeře neatakujeme a necháme ho jednoduše vystřelit, inkasujeme další lacinou branku. Přesto jsme se prosadili po rohovém kopu a hlavičce Briola, další vyložené šance jsme však proměnit nedokázali. Závěr už byl z naší strany otevřený, soupeř jeden brejk nadvakrát využil a tak branka Řeháka znamenala pouze kosmetickou úpravu skóre. Soupeře jsme do žádné šance nepustili, přesto vstřelil 3 branky a my naopak ani své největší šance neproměníme. Pokud výrazně nezlepšíme produktivitu a budeme nadále dělat takto triviální individuální chyby, těžko budeme v zápasech sbírat body.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_SlaviaHK-VM_2022-08-28/ 

 

 

 
image                          3.kolo - Česká divize C - U19 - 20.8.
    SK Vysoké Mýto   1:5   FC Slovan Liberec B
           (1:3)      
  

 

Branky: 6. Briol – 10. Janů, 26., 30. Novotný, 74. Makowski, 79. Dolejš

Sestava SKVM:

Loukota – Nosek (80. Řehák), Jireček, Briol, Vácha – Martinec, Švejda, Paulus (46. Kužma) – Škorpil (63. Diaz), Šeda (70. Špaček), Kuta (80. Bureš).

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Dobrý vstup do utkání a využitý nacvičený rohový kop. Hosté se však brzy dostali do hry poměrně lacinou brankou. My jsme poté měli ještě jednu brejkovou situaci, kterou jsme nezakončili a pak jsme dvakrát inkasovali. Soupeř nás ničím nezaskočil, připravovali jsme se na jeho hru, ale nestlačovali jsme hřiště jak jsme chtěli a nepracovali jsme dostatečně rychle zejména v záložní řadě.  Přesto jsme po přímém kopu Škorpila a následném rohovém kopu měli příležitost ke snížení. Moje zodpovědnost je vybrat správnou základní sestavu a to mi dnes moc nevyšlo.  Ve druhé půli jsme změnili organizaci, hned byli silnější v kombinaci a hru jsme měli celkem pod kontrolou. Svoji 100% šanci jsme však neproměnili a naopak soupeř ihned navýšil vedení a tím bylo o výsledku rozhodnuto.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-LiberecB_2022-08-20/

 

 

 

image 2.kolo - Česká divize C - U19 - 13.8. image
              FK Čáslav   1:1         SK Vysoké Mýto
             (0:0)      
 

 

Branky: 85. Šeda – 47. Roček

ČK: 90. Zamastil

Sestava SKVM:

Loukota – Nosek (79. Řehák), Jireček, Briol, Vácha – Kužma (70. Bureš), Švejda, Martinec (79. Šeda) – Škorpil (60. Špaček), Diaz (70. Zamastil), Kuta.

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Po takovém zápase ani nemám hráčům moc co vytknout. Kromě neuhlídané standardky, na které jsme se připravovali, kdy necháme nepochopitelně dva nejvyšší hráče hlavičkovat samotné, jsme utkání odehráli přesně podle stanoveného taktického plánu. Vypořádali jsme se i s povrchem, který místo hřiště připomínal spíš oraniště, důraznou hrou domácích a také s velmi zvláštními rozhodnutími všech tří rozhodčích. Dvě neuznané branky, za mě naprosto jasný penaltový faul, kdy rozhodčí nechá výhodu hráči otočenému zády k bráně a další rozhodnutí bychom však vůbec nemuseli řešit, kdybychom proměnili alespoň pětinu svých šancí. Jednu penaltu jsme kopali, v těžké chvíli si vzal odpovědnost jako správný kapitán Švejda a brankář mu míč skvělým zákrokem vyrazil. Za Ondrou jako tým stojíme a příště penaltu promění. Zápas jsme měli herně pod kontrolou, ale překonat brankáře domácích byl pro nás neřešitelný úkol. A když už jsme v 90. minutě smůlu protrhli důrazným Řehákem, tak rozhodčí nepochopitelně odpískal faul na brankáře, který neměl míč v držení. Ztratili jsme zbytečně 2 body, které musíme získat v jiných zápasech. Pokud však budeme předvádět takové výkony, tak o to nemám strach.

Foto:  https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_Caslav-VM_2022-08-13/

 

 

 

 

image 1.kolo - Česká divize C - U19 - 6.8.
        SK Vysoké Mýto   1:5           Bohemians B
             (0:3)      
 

 

Branky: 81. Martinec – 18. Winkelhofer, 24. z pen. a 26. Vokrouhlík, 83. Drahovzal, 88. Macek

Sestava SKVM:

Loukota – Nosek, Jireček, Briol, Vácha – Martinec (83. Šeda), Kužma (46. Bureš), Švejda – Škorpil (72. Špaček), Diaz (46. Houdek), Kuta (83. Řehák).

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký vstup do sezony. O výsledku utkání rozhodl už první poločas, kdy jsme hráli bojácně, dělali jsme technické chyby, zbytečně se zbavovali míčů a nebyli důslední v obraně. Důrazný a pohyblivý soupeř trestal. Nejprve doráželi sami v pokutovém území 2 hostující hráči, následně přišla diskutabilní penalta, na kterou si Loukota sáhl, ale vytěsnit ji nedokázal a za 2 minuty neobsazený hráč mezi stopery na hranici pokutového území chytře zakončil. Hráče jsem naopak pochválil za druhý poločas, kdy jsme se nevzdali a díky změně organizace hry, vyšší sebedůvěře a také polevení  Bohemky jsme byli herně lepší. Navíc po důrazu dvojice Vácha, Kuta snížil Martinec. Tuto euforii však ihned uhasila prachbídná rozehrávka a další nedůraz v pokutovém území. Místo dramatu si nakonec připisujeme zbytečně vysokou prohru. Bohemka u nás předvedla velmi vyspělý výkon, ke kterému jim gratuluji. 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-BohemiansB_2022-08-06/

 

 

 

 

Přípravné utkání, 30.07.2021

SK Vysoké Mýto – FC Svratka Brno  3:2 (1:0)

Branky: 20. Škorpil, 57. Martinec, 78. Briol – 72., 88. soupeř

Sestava SKVM:

Loukota – Nosek (67. Špaček), Jireček, Briol, Vácha – Kužma (46. Kuta), Martinec (58. Bureš), Švejda (58. Zamastil) – Škorpil (58. Suchomel), Houdek (67. Sloup), Diaz (58. Řehák).

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

V anglickém počasí jsme narazili na kvalitního soupeře, který měl lepší nástup do zápasu. Nás dostal do hry Škorpil po přihrávce Martince. Právě Martinec ve druhém poločase dorazil neproměněnou penaltu. Po několika promarněných šancích z rohových kopů soupeř snížil a zareagoval i na branku Briola. Poslední centr však vyboxoval Loukota a tak jsme vedení v pohledné zápase udrželi.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-SvratkaBrno_2022-07-30_pratelak/

 

 

 

Přípravné utkání, 27.07.2021

SK Hranice - SK Vysoké Mýto  1:1 (0:0)

Branka SK: Nosek z penalty

Sestava SKVM:

Loukota (68. Bis) – Nosek, Jireček, Briol, Zamastil – Kužma (68. Řehák), Martinec (68. Paulus), Švejda – Škorpil (68. Čermák), Šeda (68. Sloup), Čermák (46. Diaz).

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Narazili jsme na fyzicky vyspělého soupeře, který byl silný v osobních soubojích a v okamžitém otočení hry s míči hranými za obranu. My jsme mu v tom však velmi pomáhali svými nevynucenými chybami v rozehrávce, kterých bylo příliš. Kdyby soupeř lépe řešil finální fázi, inkasovali bychom víckrát než jednou. Zde nás zachránil Loukota svými zákroky. Když soupeř neproměnil penaltu a my naopak ano, zrodila se remíza. Byla to velmi dobrá prověrka a ukázka toho, na čem všem ještě musíme do mistrovských utkání zapracovat.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_Hranice-VM_2022-07-27_pratelak/

 

 

 

Přípravné utkání, 24.07.2021

FC Tempo Praha - SK Vysoké Mýto  2:7 (1:5)

Branky: 5. Houdek, 14., 25. Čermák, 29. Kužma, 33. Suchomel, 80. Sloup, 89. Martinec – 28., 53. soupeř

Sestava SKVM:

Loukota – Suchomel, Jireček, Briol, Vácha (69. Řehák) – Kužma, Švejda (46. Zamastil, 80. Škorpil), Paulus (69. Martinec) – Škorpil (46. Nosek), Houdek (58. Sloup), Čermák.

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Soupeř nastoupil převážné s hráči ročníku 2006, takže jsme předpokládali, že se v osobních soubojích budeme více prosazovat. Vycházela nám i výstavba, i když jsme několikrát zahráli na velké riziko a jednou nás soupeř potrestal zbytečnou brankou. My jsme se prosazovali hlavně po rychlých přechodech, kdy zejména Čermák a Škorpil dělali soupeři velké problémy. Ve druhém poločase tempo hry značně opadlo až na konci jsme předvedl krásnou přechodovou akci na 2 doteky, kterou zakončil do prázdné branky Martinec a stanovil tak konečný výsledek zápasu.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_TempoPraha-VM_2022-07-24_pratelak/

 

 

 

Přípravné utkání, 20.07.2021

FK Mohelnice - SK Vysoké Mýto  3:6 (1:2)

Branky: 9., 48., 82. soupeř – 42. Houdek, 45. Škorpil, 57., 78. Šeda, 69. Sloup, Martinec z penalty

Sestava SKVM:

1. poločas

Loukota – Hunal, Jireček, Briol, Vácha – Švejda, Martinec, Zamastil – Škorpil, Houdek, Sloup.

2. poločas

Bis – Hunal, Staněk, Paulus, Vácha (60. Dvořák) – Řehák, Martinec, Zamastil (60. Briol) – Sedláček, Šeda, Škorpil (60. Sloup).

 

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

Ve velkém vedru jsme nastoupili v sestavě složené z hráčů U19 i U17. Celý zápas jsme se snažili být silní na míči, bohužel jsme často zbytečně ztráceli v rozehrávce a soupeř toho 2x využil. Do poločasu jsme výsledek otočili a po vyrovnání správně zareagovali. Posledních 20 minut se zápas už jen bezstarostně dohrával a mrzí mě zbytečná třetí obdržená branka

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_U17_2004-2007_Mohelnice-VM_2022-07-20_pratelak/

 

 

 

 

 

Přípravné utkání, 17.07.2021

SK Vysoké Mýto – RMSK „Cidlina“  1:3 (0:1)

Branka: Martinec

Sestava SKVM:

Loukota – Špaček, Jireček, Briol, Vácha (65. Šeda) – Kužma (46. Suchomel), Zamastil, Švejda (70. Houdek) – Škorpil (55. Řehák), Houdek (54. Martinec), Sloup.

Hodnocení trenéra Lukáše Hrdiny:

V prvním přípravném utkání jsme v každém poločase udrželi aktivitu pouze 20 minut, poté jsme byli zbytečně pasivní a takto kvalitní soupeř toho hned využil. Viděli jsme svoje slabiny a věci, které se nám dařily. Na těch budeme chtít stavět v dalších zápasech.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2004-2006_VM-RMSKCidlina_2022-07-17_pratelak/

 

 

 

Přípravné zápasy léto 2022:

NE  17.7. 10:00   RMSK Cidlina Nový Bydžov, hřiště Vysoké Mýto

ST  20.7. 15:30   FK Mohelnice, hřiště Loštice

NE  24.7.  9:00   Tempo Praha, hřiště Ústí nad Orlicí

ST  27.7. 14:00   SK Hranice, hřiště Ústí nad Orlicí

SO  30.7. 10:00   Svratka Brno, hřiště Vysoké Mýto

 

 
  

 

 

Sezóna  2021/2022 

 

 

Realizační tým 

Bednář Jiří (732 147 117), Řehák Karel, Řehák Pavel

 

 

Tréninky:            ÚT - ČT - PÁ        17:15 - 18:45

 

 

 

 

image 30.kolo - Česká divize C - U19 - 18.6. image
        SK Vysoké Mýto   2:0           RMSK Cidlina
             (0:0)      
 

 

Branky : 49. Škrabal p., 80. Mikulecký

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička - Kužma (83. Škorpil), Novák J., Švejda, Kabrhel, Kuta (89. Vácha) - Diaz (58. Novák R.), Mikulecký (89. Jeřábek)

Hodnocení:
V posledním utkání k nám zavítal druhý tým tabulky a velmi kvalitní soupeř z Nového Bydžova. Ten také od prvních minut potvrzoval své postavení v tabulce a první poločas byl lepším týmem. My jsme se soustředili na dobrou defenzivu, což se nám vcelku dařilo, ale v útoku jsme nebyli praktičtí nebezpeční. Hosté si vypracovali dvě 100 % šance, v jedné výborně zakročil Spálenka a ve druhé selhal hostující útočník. Do druhého poločase kluci vstoupili aktivně a ve 49. minutě byl po velmi dobré práci Mikuleckého ve vápně podražen Kabrhel. Nelehkou roli zvládnul Škrabal a s přehledem proměnil. I nadále jsme byli aktivní a soupeře jsme nepouštěli do gólových příležitostí. Na druhé straně Švejda a Novák R. v zakončení ale neuspěli. Důležitá pojistka přišla v 80. minutě, kdy Mikulecký donutil k chybě hostujícího gólmana a zvýšil na 2:0. Závěr utkání si kluci již pohlídali, a ačkoli proti nám stál asi nejlepší soupeř jarní části, mohli jsme se radovat z vítězství, které nás přiblížilo k záchraně v ČDD! Klukům patří poděkování a všem hráčům ročníku 2003 přejeme hodně úspěchů v dospělém fotbale! Děkujeme i za příkladnou spolupráci trenérům a klukům z U17! Navíc musíme ocenit neskutečnou péči a servis od vedoucích - Renčo a Jirko klobouk dolů co věnujete mládeži SK !

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-RMSKCidlina_2022-06-18

 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-RMSKCidlina_2022-06-18

 

 

 

 

 

 

29.kolo - Česká divize C - U19 - 11.6. image
   Bohemians Praha B   2:2     SK Vysoké Mýto
             (1:0)      
 

 

Branky: 48. Briol 1:1, 76. Novák J. 2:2

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička - Kužma (60. Habas), Novák J. (89. Vácha), Švejda, Kabrhel, Kuta (86. Škorpil) - Diaz, Mikulecký (89. Jeřábek)


Hodnocení: Na vedoucí tým jsme odjížděli s pokorou, ale současně s dostatečným sebevědomím a touhou získat další důležité body. Do utkání jsme vstoupili dobře, ale bohužel Kabrhel svůj nájezd v 6. minutě neproměnil. Domácí svoji první šanci následně ano, když po rohovém kopu hlavičkoval domácí stoper úplně sám! Ačkoli domácí byli více na míči, my jsme se snažili každou akci dotáhnout k zakončení. Hrozili jsme hlavně z rohových kopů a po jednom jsme se již radovali, ale pro ofsajd branka oprávněně neplatila. Úvod druhé půle nám vyšel a Briol po rohovém kopu nadvakrát propálil vše - 1:1. Radost trvala pouhých 8 minut, když nás domácí rozebrali a zakončovali hlavou do prázdné branky. Kluci bojovali a nadále byli rovnocenným soupeřem, který se dočkal v 76. minutě. Odražený míč vybojoval Novák J. a tečovaná střela zapadla k tyči - 2:2. Domácí se snažili rozhodnut utkání, ale ve dvou velkých šancích zaváhali, resp. je vychytal Spálenka. Naši největší šanci měl těsně před koncem Mikulecký, ale přestřelil a tak se u Botiče body dělily. Kluci zápas poctivě odpracovali a po zásluze byli odměněni!

Foto : https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_BohemiansPrahaB-VM_2022-06-11/

 

 

 

 

image 28.kolo - Česká divize C - U19 - 5.6.
      SK Vysoké Mýto   5:1       Viktoria Žižkov B
             (4:0)      
 

 

Branky: 3. Švejda 1:0, 8. Novák 2:0, 16. Švejda 3:0, 31. Kabrhel 4:0, 55. Kabrhel 5:0
 

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička - Kužma (71. Habas), Novák J. (71. Škorpil), Švejda, Kabrhel (82. Vácha), Kuta - Novák R. (28. Diaz), Mikulecký (82. Jeřábek)

Hodnocení: V dalším utkání jsme přivítali rezervu Viktorky a těžké utkání kluci zvládli výborně. Úvod utkání byl takřka dokonalý, když už ve 3. minutě Švejda zúročil individuální akci Kabrhela, následně se krásnou střelou prosadil Novák J. a úvodní 15. minutovku zakončil opět Švejda a opět po nahrávce Kabrhela. Nejvíce nám zatrnulo ve 20. minutě, když se nechal po předchozí srážce ošetřit Novák R. a museli jsme volat sanitku (vážné zranění se nakonec nepotvrdilo). Když se ve 31. minutě prosadil Kabrhel po nahrávce Mikuleckého, bylo o utkání prakticky rozhodnuto. Soupeř však utkání nezabalil a kombinační hrou se snažil o zkorigování. V úvodu druhé půle nás několikrát podržel Spálenka, aby v 55. minutě výborný výkon pečetil Kabrhel – 5:0! V závěru se hosté dočkali zaslouženého snížení, ale víc jsme soupeři nedovolili. Vydařený vstup do utkání, dobrá produktivita - pěkné branky a zvýšené sebevědomí po posledních výsledcích nás drží ve hře o záchranu.

Foto:  https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-ViktorkaZizkov_2022-06-05

 

 

 

 

27.kolo - Česká divize C - U19 - 28.5. image
    FK Admira Praha B   2:4         SK Vysoké Mýto
             (0:0)      
 

 

Branky: 57. Švejda 0:1, 65. Kuta 0:2, 74. Švejda 1:3, 88. Novák J. 2:4

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička - Habas (60. Kužma), Novák J., Švejda, Kabrhel, Kuta - Novák R. (73. Diaz), Mikulecký (87. Jeřábek)

Hodnocení:                                                                                                                                                                                    Za aprílového a větrného počasí jsme odehráli další důležitý zápas. Do utkání jsme vstoupili aktivně a od prvních minut měli územní převahu. Během první půle jsme si vypracovali 4 brankové příležitosti, které zneškodnil domácí brankař, v jednom případě i s pomocí břevna! Druhý poločas začal podobně a v 57. minutě jsme již skórovali, když se ve vápně důrazem prosadil Švejda. V 65. minutě, po akci Kabrhela, dotlačil míč do sítě Kuta a vypadalo to na klidný závěr. Bohužel minutu poté jsme chybovali v obraně a vrátili domácí do utkání. Podobná situace nastala v rozmezí 74.-76. minuty, kdy opět Švejda z hranice vápna zamířil k tyči, aby vzápětí po faulu v šestnáctce se domácí vrátili do hry - 2:3. Definitivní klid tak přinesl až volej Nováka J., který se v 88. minutě trefil neskutečně a potvrdil zasloužené tři body! Pochvala celému týmu včetně náhradníků a čeká nás opět poctivá příprava na domácí utkání, tentokrát v neděli přivítáme Viktorku Žižkov!

Foto:  https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_AdmiraB-VM_2022-05-28

 

 

 

 

image 26.kolo - Česká divize C - U19 - 21.5. image
        SK Vysoké Mýto   7:4             FK Náchod
             (2:4)      
 

 


Branky: 21. Kabrhel, 45. vlastní, 48. Novák J., 54. Kabrhel, 57. Kabrhel, 75. Škrabal, 86. Mikulecký

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička (57. Jeřábek) - Habas (78. Škorpil), Novák J. (78. Kužma), Švejda, Kabrhel, Vácha (40. Kuta) - Šeda (40. Novák R.), Mikulecký


Hodnocení:
V dalším domácím utkání jsme hostili druhý tým tabulky z Náchoda a tak motivace byla veliká. Úvod se nám vydařil, a ačkoli jsme opět první dvě šance zahodili, ve 21. minutě utekl všem Kabrhel a nájezd s přehledem proměnil. Bohužel co následovalo, se v kategorii staršího dorostu snad nemůže stát, v rozmezí 27. - 33. minuty jsme udělali 3 hrubé chyby, které zkušený soupeř trestal. Reagovali jsme střídáním, ale vzápětí přišel nesmyslný faul a penalta pro hosty - 1:4!!! Naštěstí se nám podařilo v poslední minutě "vstát z mrtvých", když si po trestném kopu Kabrhela hosté míč nešťastně usměrnili do vlastní branky. V kabině bylo dusno a po přestávce přišla zase naše desetiminutovka, když se nejprve pěkně trefil z vápna Novák J. a pak se dvakrát prosadil Kabrhel - 5:4. Vzápětí jsme zase přestali hrát a měli několikrát velké štěstí, ale hosté nás tentokrát nepotrestali. Definitivní uklidnění přinesla v 75. minutě a trestný kop Škrabala, v závěru ještě hlavou pečetil výhru neúnavný Mikulecký. Divoká přestřelka, nevyrovnané pasáže utkání, ale konečně velmi slušná produktivita a určitě velké povzbuzení do dalších kol! 

Foto : https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-Nachod_2022-05-21/

 

 

 

25.kolo - Česká divize C - U19 - 14.5. image
   SK Střešovice 1911   0:2        SK Vysoké Mýto
             (0:0)      
 



Branky: 67. Škrabal (pen.), 80. Kabrhel

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička - Řehák (20. Habas), Novák J. (84. Jireček), Švejda, Kabrhel, Kuta - Diaz (62. Šeda), Mikulecký (84. Škorpil)


Hodnocení: V příjemném areálu a na kvalitní hrací ploše jsme odehráli další důležité utkání. Vítězství se nerodilo vůbec lehce, a ačkoli jsme domácí tým do vyložené šance během utkání prakticky nepustili, my jsme zahazovali jednu šanci za druhou. Jen v prvním poločase to bylo 5-6 gólových příležitostí, ale zase ta naše finální fáze? Druhý poločas měl podobný průběh, ale kluci to tentokrát zvládli a přišly i potřebné branky. V 67. minutě Škrabal proměnil s přehledem penaltu po faulu na Kabrhela. Pojistku přidal v 80. minutě po akci Kuty zakončující Kabrhel. Tým potvrdil stoupající formu z posledních kol a konečně z venkovního hřiště vezeme tři body, na které budeme chtít navázat za týden doma s Náchodem.

Foto : https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_Stresovice-VM_2022-05-14/

 

 

image 24.kolo - Česká divize C - U19 - 7.5.
        SK Vysoké Mýto   1:1          SK Sparta Kolín
             (1:0)      
 


Branka : 29. Diaz

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička - Řehák, Novák J., Švejda, Kabrhel, Kuta (80. Šeda) - Diaz (65. Novák R.), Mikulecký (88. Habas)


Hodnocení: Utkání, které se nehodnotí vůbec dobře, neboť body potřebujeme sbírat a my je zase rozdávali. První poločas byl v úvodu vyrovnaný, ale od 15. minuty jsme byli lepším týmem a připravili si řadu brankových příležitostí. Bohužel jsme využili jen jednu, kdy se po rohovém kopu ve 29. minutě a důrazu Mikuleckého prosadil Diaz. Hosté si šanci prakticky nevytvořili. Druhý poločas začal podobně, ale hosté již byli nebezpečnější. Navíc jsme je do zápasu vrátili v 67. minutě chybou v obraně, po které následovala penalta a vyrovnání. Zbytek utkání se hrál nahoru - dolu, v nastaveném čase jsme zahodili asi největší šanci a tak bereme pouze jeden bod. Kluci podali zlepšený a bojovný výkon, ale opět to na tři body nestačilo a opět ta naše produktivita!

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-SpartaKolin_2022-05-07/

 

 

 

 

23.kolo - Česká divize C - U19 - 30.4. image
               TJ Praga   1:1        SK Vysoké Mýto
             (0:0)      
 

 

Branka: 64. Briol (1:1)

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička - Řehák (83. Škorpil), Novák J., Švejda, Novák R. (83. Habas), Kuta (72. Kabrhel) - Šeda (55. Diaz), Mikulecký

Hodnocení: Utkání se odehrálo v sobotním popoledni na hrací ploše, která od začátku znemožnila odehrát kvalitní fotbalové utkání, a tak se hrála spíše kopaná a čekalo se na chybu. První poločas se hrálo více na polovině domácích, ale těm pomohla hned 3x branková konstrukce (2x Novák R., 1x Škrabal)!!! Domácí hrozili hlavně ze standardek, ale vyloženou šanci si nepřipravili. Ve druhém poločasu jsme hned v úvodu zaváhali a lehkou střelu po rohovém kopu si tečovali do branky. Následně jsme přežili šanci domácích a prakticky z protiútoku jsme v 64. minutě po rohovém kopu vyrovnali - Briol 1:1. V závěru jsme sice měli územní převahu, ale kombinačně jsme nebyli schopni se prosadit a při standardkách jsme byli zase nedůrazní!

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_Praga-VM_2022-04-30/

 

 

 


image 22.kolo - Česká divize C - U19 - 23.4.
       SK Vysoké Mýto   3:0        Slavoj Vyšehrad B
             (2:0)      
 



Branky:  25. Kabrhel, 37. Kabrhel, 60. Mikulecký

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička - Řehák (75. Škorpil), Novák R. (75. Novák J.), Švejda, Kabrhel (66. Habas), Kuta (83. Vácha) - Šeda (83. Diaz), Mikulecký


Hodnocení:

V dalším důležitém utkání jsme hostili rezervu Slavoje Vyšehrad a očekávali jsme náročné utkání. V první příležitosti neuspěl v 15. minutě Šeda, aby vzápětí důležitý zákrok předvedl Spálenka, který zneškodnil samostatný nájezdu hostujícího útočníka. Postupně jsme přebírali aktivitu a ve 25. minutě šli do vedení, když se nadvakrát prosadil Kabrhel. Pojistka přišla ve 37. minutě po pěkné akci z pravé strany a přesném zakončení opět od Kabrhela. V druhém poločase jsme se soustředili hlavně na bezchybnou defenzívu,  a když v 60. minutě po rohovém kopu odraženou střelu dorazil Mikulecký, bylo rozhodnuto. Kluci si pak již výsledek pohlídali, a ačkoli mohli přidat další branky, důležitá byla hlavně nula vzadu a 3 body do vyrovnané tabulky ČDD "C".

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-VysehradB_2022-04-23/

 

 

 

image 21.kolo - Česká divize C - U19 - 16.4. image
           MFK Trutnov   5:1         SK Vysoké Mýto
             (1:1)      
 


Branka: 18. Kabrhel (0:1)

Sestava: Spálenka - Škrabal, Briol, Vodička, Jeřábek (46. Vácha) - Řehák (60. Kuta), Novák J. (74. Habas), Švejda (84. Šeda), Novák R. (60. Škorpil), Kabrhel - Mikulecký

Hodnocení:

První poločas probíhal do poslední minuty dle našich předpokladů, přečkali jsme úvodní tlak domácích a od 15. minuty jsme byli aktivnější. V první šanci ještě Novák R. přestřelil, ale v 18. minutě po pěkné kombinaci Švejdy a Škrabala dával do prázdné Kabrhel. Branka nás uklidnila a dostávali jsme se do dalších dobrých příležitostí, bohužel bez důležité brankové pojistky. Ve 32. minutě jsme navíc zahodili pokutový kop, když Kabrhela vychytal domácí brankař. Ve 45. minutě tak přišel trest, když po řadě chyb jsme inkasovali do šatny, a tato branka zcela otočila vývoj utkání. Domácí se zvedli, byli aktivnější, důraznější a od prvních minut druhého poločasu se dostávali do šancí. Naopak my jsme domácím vše usnadnili a ze hřiště prakticky "odešli". Ani střídající hráči nezvedli náš výkon, a tak si odvážíme krutý debakl po velmi kvalitních prvních 44. minutách....

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_Trutnov-VM_2022-04-16/

 

 

 

image 20.kolo - Česká divize C - U19 - 9.4.
         SK Vysoké Mýto   1:2              ABC Braník
             (0:1)      
 

 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-Branik_2022-04-09/

 

 

 

 


image 19.kolo - Česká divize C - U19 - 2.4. image
        FC Vlašim   3:1      SK Vysoké Mýto
             (2:0)      
 

 

Branky: 34. Hrabánek, 45. Rytina, 66. Pešek - 54. Novák J.

 

Sestava: Spálenka – Jeřábek, Novák R., Vodička, Jireček (59. Škorpil) – Řehák (85. Zamastil), Švejda, Diaz, Škrabal – Novák J. (69. Špaček), Mikulecký

 

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

 

V první půli byli domácí lepší, aktivnější a především efektivnější. Přestože jsme měli tři slušné příležitosti, neproměníme ani jedinou. Vlašim nakonec (s naším přispěním) dvě do poločasu. Po snížení přišla konečně pasáž hry, kterou bychom nejraději praktikovali celý zápas, ale skončila ve chvíli, kdy jsme inkasovali potřetí. Soupeř si svůj náskok hlídal a když se skóre neměnilo ani po naší vyložené šanci v 83. minutě, odjeli jsme domů bez bodů.

Za povšimnutí stojí časy inkasovaných branek a jejich porovnání s předchozím zápasem s Třebší.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_Vlasim-VM_2022-04-02/

 

 

 

 

image 18.kolo - Česká divize C - U19 - 26.3. image
        TJ Sokol Třebeš   4:0        SK Vysoké Mýto
             (2:0)      
 

 

 

 

Branky: 35. Stehlík, 44. a 73. Rind, 67. Hendrich (pen.)

 

Sestava: Spálenka – Jeřábek, Novák R., Vodička, Škrabal – Kuta, Švejda, Briol, Řehák – Novák J., Škorpil

 

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

 

Velké zklamání. Z výkonu i výsledku. Tak by se dal stručně popsat dojem z utkání proti Třebši.

Do 35. minuty vyrovnané utkání. Dokonce jsme mohli z vyložené šance jít do vedení, ale zahodili jsme jí. Pak ještě následovalo nastřelené břevno. Domácí naopak svou první příležitost proměnili a hloupou individuální chybou v posledních vteřinách poločasu jsme je uklidnili. Vedli najednou o dvě branky. Po změně stran se naše hra nezlepšila, spíše naopak. Domácí byli lepší, nás brzdily a srážely zbytečné chyby v rozehrávce a nevhodné řešení mnoha herních situací. Příkladem může být akce před penaltou, která byla vyvrcholením celého řetězce chyb po autu soupeře. Čtvrtý gól se stal logickým vyústěním obrazu naší špatné hry. Celá se rozsypala, nefungovalo nic. Protrpěli jsme se ke konci utkání, které nezačalo vůbec špatně. Závěrem je třeba uvést, že k bodům bude bezpodmínečně nutné, aby někteří hráči podávali výrazně lepší výkony, než v sobotu v Hradci.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_TrebesHK-VM_2022-03-26/

 

 

 

 

image 17.kolo - Česká divize C - U19 - 20.3. image
        SK Vysoké Mýto   3:0                TJ Svitavy
             (2:0)      
 

 

Branky: 4. Kuta, 8. Jeřábek, 78. Škorpil

Sestava: Spálenka - Jeřábek, Novák R., Vodička, Škrabal - Kuta, Švejda, Briol, Řehák - Novák J., Mikulecký

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Do zápasu jsme chtěli vstoupit co nejaktivněji a co nejrychleji posunout skóre do takového stavu, abychom se nemuseli strachovat o výsledek. Určitě tedy můžeme být spokojeni s tím, že už v 8. minutě svítil na výsledkové tabuli stav 2:0. Nicméně od té chvíle začalo naše velké trápení se vstřelením třetího, uklidňujícího gólu. Šancí a slibně sehraných příležitostí bylo do konce poločasu mnoho, na hřišti jsme naprosto dominovali, ale trefit se mezi tyče prostě nevyšlo. Chyběl především úvodní důraz.

Po přestávce šla úroveň celého zápasu výrazně dolů. Čekalo se jen, zda některá z příležitostí nakonec skončí třetí brankou, nebo budeme v přehrávání situací a zahazování šancí pokračovat až do závěrečného hvizdu. Vysvobození přišlo až v 78. minutě, ale prakticky po rozehrávce měl soupeř díky naší nepozornosti a nekoncentrovanosti asi jedinou svou nebezpečnou příležitost, kterou však také zahodil. Zbývající část zápasu už příliš kvality nenabídla.

Za úvod je třeba tým pochválit. Získali jsme tři body, ale mrzí nás spousta zahozených, nedohraných, špatně vyřešených nebo překombinovaných situací.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-Svitavy_2022-03-20/

 

 

image 16.kolo - Česká divize C - U19 - 12.3. image
                FK Čáslav   1:1          SK Vysoké Mýto
             (0:1)      
 

 

Branky: 65. Gonda – 37. Jan Novák

Sestava: Spálenka - Novák R. (87. Škorpil) - Jeřábek, Briol, Vodička, Škrabal - Kabrhel, Švejda, Kuta, Řehák - Novák J.

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Zápas probíhal na hřišti s velice špatným povrchem, které bylo navíc v dopoledních hodinách zmrzlé. Už jen díky tomu nebylo téměř možné úspěšně kombinovat po zemi a o sledování nějakých pěkných fotbalových momentů se tak v podstatě nedá ani mluvit. Stylu hry domácích tyto okolnosti vyhovovaly určitě více, my se museli přizpůsobit a se situací se nějak poprat.

V první půli se to dařilo velmi dobře. Domácí na své útočné půli trávili čas většinou jen krátce po častých dlouhých nákopech a prakticky neohrozili našeho brankáře. Přes zmíněný stav hřiště jsme se celých prvních pětačtyřicet minut snažili o aktivní hru dopředu a vytvořili si i pár slibných náznaků, ale jen jednu opravdu vyloženou příležitost. Naštěstí byla využita a odcházeli jsme do šaten s vedením.

Po změně stran domácí ještě zvýšili svůj důraz a přidali i na herní aktivitě. Drželi se jednoduché šablony dlouhých nákopů, agresivity v osobních soubojích (zejména těch ve vzduchu) a díky tomu se častěji hrálo na naší půlce hřiště a okolo vápna. Tou dobou už naše aktivita a odhodlání podstupovat neustále hlavně fyzické, často spíše zápasnické než fotbalové souboje, trochu povadla. V 65. minutě proto po ztrátě míče na polovině hřiště následoval protiútok, jenž byl zastavený zbytečným a trochu hloupým faulem těsně na hranici vápna. Z následného trestňáku se domácí hráč krásně trefil na zadní tyč, ale celou situaci mu rozhodně usnadnil celý náš tým, který zalezl do malého vápna a na brankovou čáru (a s ním pochopitelně i soupeř), čímž celou situaci ztížil brankáři. Domácí ožili, nás inkasovaný gól trochu zmrazil, proto závěr byl více v režii hráčů soupeře. Využili našich dalších nepřesností a chyb na vlastní polovině a dostali se do několika slibných situací. Gól však už nepadl ani na jedné straně. Pouhý bod je spíše zklamáním. Na druhou stranu jsme nedokázali přidat druhý gól, který by nejspíš jistil tři body, ani se vyvarovat zásadních chyb, bez nichž by se dalo hrát na 1:0.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_Caslav-VM_2022-03-12/

 

 

 

 

Zimní přípravná utkání

 

 

 

 

image 12.kolo - Česká divize C - U17 - 13.11.
        SK Vysoké Mýto   3:0      FK Admira Praha B
             (1:0)      
 

 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-AdmiraB_2021-11-13/

 

 

 

 

 

image 11.kolo - Česká divize C - U19- 24.10.   image
              FK Náchod   3:5         SK Vysoké Mýto
             (3:1)      
 

 

Branky: 28. a 62. Doucek, 32. a 86 Čejchan, 35. Gunár - 65. a 80. Kabrhel, 8. Škrabal

Sestava: Spálenka - Jireček (75. Kováčik), Briol, Vodička, Jeřábek - Řehák, Pechanec (75. Pavliš), Švejda, Kabrhel - Škrabal, Novák Radek (68. Škorpil)

V neděli jsme zajížděli do Náchoda, druhému celku průběžného pořadí. Začátek utkání patřil našim hráčům, vytvořili jsme si několik slibných šancí, jednu po přihrávce Kabrhela zužitkoval před brankou volný Škrabal. Tlačili jsme i dál, ale také domácí se začali osmělovat a přidávat na rychlosti, což nám dělalo velké potíže. Ze sólového úniku se netrefil Kabrhel a v podstatě z protiútoku domácí vyrovnali a dostali se na koně. Během sedmi minut otočili zápas.

Po přestávce pokračovala hra podle podobného scénáře, ale naši hráči přidali na důrazu a napadání. Trochu nás srazil gól na 4:1 a domácí ukonejšil. Nám se ale poměrně rychle podařilo snížit opět na rozdíl dvou branek a kluci přidali, v 80. minutě jsme, po nakrátko rozehraném rohu a nepovedeném centru, který se stočil k tyči do branky, přidali třetí gól a byli v laufu. Čtyři minuty před koncem bohužel pro nás rozhodli domácí po sólovém úniku.

Hra v poli byla hodně vyrovnaná, ale soupeř důraznější a v útoku rychlejší. Tentokrát se nám nedařilo v obraně včas tyto průniky zastavovat. My jsme hrozili hlavně z náběhů po levém křídle, ale špatně jsme řešili finální zakončení nebo přihrávku. Chyběl také důraz před brankou dorážet vyražené míče.

Opět velká škoda a zbytečně ztracené body.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_Nachod-VM_2021-10-24/

 

 

 

 

image 10.kolo - Česká divize C - U19 - 16.10.
        SK Vysoké Mýto   1:1     SK Střešovice 1911
             (1:1)      
 


Branky: 15. Jeřábek – 17. Kuttner (pen.)

Sestava: Spálenka – Škrabal, Briol, Vodička, Jireček – Kabrhel, Pechanec (61. Škorpil), Švejda, Řehák – Jeřábek (74. Habas), Novák Radek.

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Promarněný zápas. Totálně promarněný zápas a ztracené dva důležité body!!! To je ve zkratce asi to nejdůležitější, co se dá napsat o zapase proti Střešovicím. Na soupeře jsme vlétli. Přesně tak, jak jsme si řekli a jak jsme chtěli. S velkou aktivitou a nasazením přišla i výrazná převaha a spousta šancí. I opravdu vyložených! Ale opět jsme doplatili na příšernou koncovku….. Po mnoha zazděných možnostech přišel konečně gól v 15. minutě, ale díky zkratu při rozehrávce přes střed hřiště jsme soupeři, který se do té chvíle na naší půlku hřiště s míčem snad nepodíval, nabídli penaltu, kterou proměnil. I poté se až do konce prvního poločasu odehrávalo vše podle stejného scénáře – pálíme totiž jednu příležitost za druhou.  

Hosté se po půli zvedli. Asi správně odhadli, že celkem se štěstím (a díky výborným zákrokům brankáře) už přežili to nejhorší, takže by mohli pomýšlet na body. Začali nás zlobit, vytvořili si také několik zajímavých možností, a druhý poločas proto nabídl vyrovnaný fotbal. Nám chyběla lehkost, hra už neměla tu kvalitu a tempo, ale pár šancí opět bylo – bohužel i tentokrát se stejným výsledkem. Proto když ani situace, kdy náš hráč šel v posledních vteřinách sám na brankáře, neskončila brankou, museli jsme se smířit jen s bodem.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-Stresovice_2021-10-16/

 

 

 

 

9.kolo - Česká divize C - U19- 9.10.   image
       SK Sparta Kolín   3:3       SK Vysoké Mýto
             (2:1)      
 

 

Branky: 4. a 59. Žemba, 8. Koutský  – 17. Kabrhel, 50. a 74. Novák Jan

Sestava: Spálenka – Škrabal, Jireček, Briol, Jeřábek – Novák Jan, Švejda, Pechanec (67. Řehák), Kabrhel (82. Škorpil) – Mikulecký, Novák R.

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

I přes opakované předzápasové upozorňování na důležitost vstupu do utkání jsme v Kolíně začali doslova tragicky a předváděli příšerný výkon. Domácí na nic nečekali a byť jsme si jasně řekli jak hrají a kde jsou jejich přednosti, celkem snadno vstřelili dvě branky a další šance zahodili. Po snížení to chvíli vypadalo, že získáváme půdu pod nohama, ale nakonec i zbytek první půle patřil jasně Kolínu.Během přestávky bylo proto nutné si některé věci důrazně vyjasnit, aby opravdu všichni pochopili, co chceme hrát a co ne a jak by měl vypadat výkon každého jednotlivce v mistrovském utkání. Snad i díky tomu druhý poločas probíhal úplně jinak než první. Byli jsme aktivnější, důraznější, bojovali jsme a makali. Díky tomu přicházely šance a nakonec i góly. Nejprve pěkná souhra přinesla vyrovnání a po ojedinělé akci domácích, která je zásluhou krásné a nechytatelné střely opět dostala do vedení, ukázal náš tým svou sílu a vyrovnal i podruhé. Ve zbývajících minutách několikrát nechybělo mnoho a mohlo se i vyhrát, ale to se nepovedlo. Například i díky v poslední minutě doslova zahozenému trestnému kopu z hranice vápna.Tým si za druhý poločas zaslouží pochvalu, o to víc ale mrzí a je naprosto nepochopitelné, že jsme začali tak, jak jsme začali…..

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_Kolin-VM_2021-10-09/


 

 

 

image 8.kolo - Česká divize C - U19 - 2.10.
        SK Vysoké Mýto   3:0                TJ Praga
             (2:0)      
 



Branky: 35. (pen.) a 45. Jan Novák, 63. Mikulecký

Sestava: Spálenka – Škrabal, Briol, Jireček, Jeřábek – Kabrhel (83. Pavliš), Pechanec (60. Škorpil), Švejda, Novák Jan – Mikulecký (83. Habas), Novák Radek.

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Výkon v tomto utkání postrádal lehkost, tři body však nakonec přinesl. Soupeř nám v prvním poločase moc nedovoloval hrát to, co jsme chtěli a pozorně si hlídal vlastní pokutové území a jeho okolí. Navíc díky malému využití křídelních prostor a neustálé snaze procpat se k šancím středem hřiště jsme mu jeho situaci sami ulehčovali. To platí i o minimální kombinaci a neustálém nakopávání míčů. Vysvobození tak přišlo po individuální akci Kryštofa Kabrhela z levé strany, kterou řešil hráč soupeře faulem. Protože se vše odehrálo v pokutovém území, následovala penalta, kterou s přehledem proměnil Jan Novák. Tentýž hráč pak přidal v poslední minutě první půle uklidňující druhou branku a výsledku dal konečnou podobu Ondřej Mikulecký v minutě třiašedesáté. Zápas jsme kontrolovali až do samého konce, opět již tradičně zahodili několik možností k navýšení skóre a konečně bez zbytečných komplikací udrželi nulu, za což náleží pochvala celému týmu.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-Praga_2021-10-02/

 

 

 

13.kolo - Česká divize C - U19- 28.9.   image
     Viktoria Žižkov B   8:1         SK Vysoké Mýto
            (2:1)      
 

 

Branky: 20. Novák Radek – 26. Mikulecký vlastní, 40.,79. a 82. Včelák, 66. a 89. Černý, 70. Novák, 72. Šťastný (pen.),

Sestava: Spálenka – Škrabal (82. Škorpil), Jireček, Briol, Jeřábek – Kabrhel (82. Pavliš), Pechanec (20. Řehák), Švejda, Novák Jan – Mikulecký (82. Habas), Novák R. (66. Diaz)

Č.k.: 71. Řehák

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Zápas s Viktorkou Žižkov si žádné obsáhlé hodnocení ani nezaslouží. Zejména ve druhém poločase si domácí pohrávali s partou nazdárků, kteří se na hřišti ocitli nejspíš omylem, protože zabloudili cestou k orloji. Slušný začátek a vedoucí gól – to bylo vše, co náš tým předvedl. Prakticky hned poté, co domácí inkasovali, si přebrali režii zápasu do svých rukou a školili trapný kompars. Výkony některých našich hráčů byly ostudné a tragické. Budeme-li podobně hrát i nadále, body rozhodně nezískáme s nikým. Čtyři výhry v řadě jsou skvělé, ale ani v jednom případě k nim nevedla cesta přes podobně odehraný zápas. Možná bude stačit si zase sednout na zadek a i když se úplně nedaří, tak alespoň makat a bojovat.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_ViktorkaZizkov-VM_2021-09-28/


 

 

 

 

7.kolo - Česká divize C - U19- 25.9.   image
     Slavoj Vyšehrad B   1:2         SK Vysoké Mýto
             (1:1)      
 

 

Branky: 16. Laštůvka (pen.) – 17. Švejda, 54. Novák Jan

Sestava: Spálenka – Škrabal, Jireček, Briol, Jeřábek – Řehák (58. Pechanec), Švejda, Kabrhel (87. Diaz),  Novák Jan (89. Pavliš) – Mikulecký, Novák R. (87. Habas)

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Na umělé trávě na Vyšehradě se hrálo od začátku poměrně divoké utkání. Hřiště menších rozměrů a ne úplně obvyklý povrch nám zpočátku moc neseděl, často jsme propadali a jen díky výbornému výkonu brankáře Spálenky, který vychytal postupně několik velkých šancí domácích, se hned v prvních minutách skóre neměnilo. Poté se hra vyrovnala a i my zahodili několik slibných příležitostí. Do vedení se přesto dostali domácí díky pokutovému kopu, ale už po minutě vyrovnal krásným gólem Ondřej Švejda. Tak skončil poločas. Vstup do druhé části zápasu vyšel lépe nám, vytvářeli jsme si šance, ale opět je neuvěřitelně zahazovali. Výjimkou byla 54. minuta, kdy zahrál parádně trestný kop Honza Novák. Protože i další naše příležitosti nevedly ke gólu a domácí neměli co ztratit, začali více riskovat a tlačili se stále víc do útoku. Naštěstí opět několikrát skvěle zasáhl náš brankář a žádná další branka tak nepadla. Zápas mohl skončit větším brankovým rozdílem, nebo klidně i bláznivou remízou 5:5, ale střelci obou týmů prostě opravdu neměli den.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VysehradB-VM_2021-09-25/

 

 

 

 

image 6.kolo - Česká divize C - U19 - 18.9. image
        SK Vysoké Mýto   3:1            MFK Trutnov
             (2:0)      
 


Branky: 9. Kabrhel, 24. a 83 Mikulecký – 89. Fešar

Sestava: Spálenka – Škrabal, Briol, Novák Jan, Jireček – Řehák (87. Pechanec), Švejda, Kabrhel, Kuta (60. Diaz) – Mikulecký (89. Škorpil), Novák Radek (89. Habas).

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Zápas proti Trutnovu výrazně ovlivnil náš velice dobrý úvod. Byli jsme aktivní, dobře kombinovali a navíc se dařilo získávat spoustu míčů ze soupeřovy rozehrávky. Z těchto situací vzniklo nejen několik zajímavých příležitostí, ale hlavně z jedné padla úvodní branka. V podobném duchu pokračoval první poločas i dále – naše převaha, aktivita, časté zisky míče a nakonec i druhý gól. Od této chvíle se ale dění na hřišti úplně změnilo. My najednou nedokázali pokračovat v předváděné hře a soupeř se výrazně zlepšil - přestal chybovat a začal se tlačit více a více k naší brance. Měli jsme celkem štěstí, že žádnou svou akci nedotáhl až ke gólu. Nakonec přinesla uklidnění třetí branka a nic na tom nezměnilo ani snížení hostů v úplném závěru.

 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2006_VM-Trutnov_2021-09-18/

 

 

 

 

5.kolo - Česká divize C - U19 - 12.9.   image
             ABC Braník   0:1         SK Vysoké Mýto
             (0:0)      
 

 

Branka: 52. Řehák

Sestava: Spálenka – Škrabal, Jireček, Briol, Jeřábek – Řehák, Švejda, Kabrhel,  Kuta – Mikulecký (77. Škorpil), Novák R. (90. Pavliš)

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Proti Braníku jsme od prvních minut i na velmi nekvalitním hřišti hráli velice dobrý fotbal a vytvořili si velice rychle několik příležitostí ke vstřelení první branky, ale opět ani jednu nedokázali využít. Naštěstí soupeř se do žádných podobných situací nedostával (pomineme-li jeden zkrat naší obrany a osamoceného nepřesně hlavičkujícího hráče domácích na penaltě). Když jsme těsně před poločasem nezvolili vhodné rozehrání standardní situace před vápnem, skončilo prvních pětačtyřicet minut 0:0.

I ve druhé půli jsme měli utkání pod kontrolou, ale stále platil bezbrankový stav. Naštěstí se v 52. minutě povedlo sehrát akci po ose Kabrhel – Jeřábek - Řehák, která nás dostala do vedení a nakonec zápas i rozhodla. Byly to však ještě nervy, protože druhý, uklidňující gól se až do samotného konce nepovedlo přidat, přestože šli naši borci minimálně třikrát sami na brankáře domácích. V obranné činnosti však celá parta v čele s brankářem Spálenkou obstála a nedovolila domácím vyrovnat. 

Přivezli jsme cenné body. A tenhle tým má na to, aby získával další!  Je to jen o nás!!!!!

 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2005_Branik-VM_2021-09-12/

 

 

 

image 4.kolo - Česká divize C - U19 - 4.9. image
        SK Vysoké Mýto   5:2                FC Vlašim
             (3:1)      
 

 


Branky: 4. a 34. Mikulecký, 28. a 63. Novák Jan, 76. Novák Radek – 42. Pohorský, 88. Máca

Sestava: Spálenka – Jeřábek, Briol, Vodička, Jireček – Novák Jan (79. Bureš), Švejda, Kabrhel (83. Pavliš), Kuta (46. Škorpil) – Mikulecký (79. Škrabal), Novák Radek (79. Habas).

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Až v tomto zápase jsme konečně předvedli výkon, za který se nemusíme stydět. Naopak – kluky je třeba pochválit, jak zápas odmakali. Už ve čtvrté minutě nás dostal do vedení gól z kategorie lacinějších, druhý přinesl klid a třetí mohl zápas rozhodnout už do poločasu. V jeho poslední pětiminutovce ale soupeř snížil a tak se šlo do druhé půle ještě s mírnými obavami. Ty ale rozehnaly další dvě naše branky, takže druhý gól Vlašimi už nic neřešil. Doufám, že v příštích kolech budeme předvádět už pouze takovéto výkony.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2005_VM-Vlasim_2021-09-04/

 

 

 

 

image 3.kolo - Česká divize C - U19 - 29.8. image
        SK Vysoké Mýto   1:4        TJ Sokol Třebeš
             (1:1)      
 



Branky: 30. Mikulecký – 45.Stehlík, 70. Palma, 87. Kurečka, 90+1 vlastní Briol

Sestava: Bis – Škrabal (66. Jireček), Briol, Vodička, Jeřábek – Novák Jan (66. Škorpil), Švejda (72. Pavliš), Kabrhel, Kuta - Mikulecký, Novák Radek

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Proti Třebši jsme sehráli zápas dvou naprosto rozdílných poločasů. První byl vydařený, hrál se otevřený a aktivní fotbal z obou stran. Povedlo se nám vstřelit vedoucí branku a díky výbornému zákroku Tomáše Bise „přežít“ obrovskou šanci hostů. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za stavu 1:0, přišla v poslední minutě série několika momentů, které vedly k vyrovnání. Nejprve jsme se chovali velice netakticky, když bylo na místě dohrát poločas v klidu, s míčem na kopačkách. Místo toho se zbytečně a zbrkle zkazila přihrávka na útočné polovině (kterou bylo možné poslat spoluhráče samotného proti brankáři), lajdácky se vypustil pokus zastavit z toho vzniklou akci a i díky nedůrazu a nedůslednosti obrany došlo snad dvacet vteřin před koncem první půle ke zbytečnému a hloupému vyrovnání. Tento gól měl až nečekaně velký dopad na tým a jeho hru ve zbytku zápasu. Snaha byla, kvalita už ne. Hosté byli po přestávce lepší, měli více příležitostí a poté, co jednu z nich proměnili, tak už si zápas zkušeně pohlídali, což v závěru podtrhli dalšími dvěma brankami. 

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2005_VM-TrebesHK_2021-08-29/

 

 

 

image 15.kolo - Česká divize C - U19 - 25.8. image
           RMSK Cidlina   4:0         SK Vysoké Mýto
             (0:0)      
 

 

Branky: 48. Bekera, 52. Nýč, 80. Kožíšek, 84. Telvák

Sestava: Bouška - Jireček, Novák J., Vodička, Jeřábek – Škorpil (54.Bureš), Švejda (82. Pavliš), Kuta (46. Briol), Kabrhel – Mikulecký (82. Habas), Novák R. (86. Kovačík)

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal s několika šancemi na obou stranách. Ve druhém jsme i přes přestávková upozornění hned v jeho úvodu vyrobili obrovskou chybu po ubráněném rohu domácích a o čtyři minuty později druhou, prakticky totožnou. Naše velká příležitost zůstala nevyužita, naopak domácí snadno přidali třetí gól. V tu chvíli už se naše hra zhroutila a my inkasovali i počtvrté. Z nadějně rozehraného zápasu se tak stala jednoznačná záležitost.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2005_RMSKCidlina-VM_2021-08-25/

 

 

 

 

image 2.kolo - Česká divize C - U19 - 21.8.   image
             TJ Svitavy   1:1         SK Vysoké Mýto
             (0:0)      
 

 

Branky: 63. Šafránek - 68. Škrabal

Sestava: Bouška - Škrabal, Novák J., Briol (46. Bureš) Jeřábek – Škorpil (84. Zamastil), Švejda, Kuta, Kabrhel – Mikulecký (84. Habas), Novák R. (84. Pavliš)

Č. K.: 90. Škrabal

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Do utkání náš tým vstoupil podobně, jako v obou předchozích případech – hned v samém úvodu jsme nabídli domácím vyloženou brankovou příležitost, kterou naštěstí výborným zákrokem zlikvidoval brankář Bouška. Od této chvíle byl po zbytek poločasu míč mnohem více v našem držení, vytvořili jsme si několik slibných a několik vyložených možností, ale ani jednu z nich (byť to někdy bylo až nepochopitelné) neproměnili. Domácí ještě zahrozili břevnem po standardní situaci, ale gól v první půli nepadl.

I druhý poločas až do 63. minuty byl povedenější od nás, ale opět zůstaly všechny příležitosti nevyužity, a tak nemohlo přijít asi nic jiného, než že domácí z ojedinělého pobytu před naší brankou otevřeli skóre. Výrazně jim k tomu pomohl nedůraz našich bránících hráčů ve všech soubojích, které se ve vápně odehrály před samotným gólovým zakončením. Naštěstí to tým nepoložilo a už po pěti minutách sehrál pěknou akci, která měla konečně gólovou tečku. Zůstala však jedinou – všechny další nadějné situace už brankou neskončily. Následně při nás stálo i štěstí, když soupeř z přímého kopu opět trefil jen břevno. V úplném závěru byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen náš hráč a jediný úspěšný střelec Vincent Škrabal.

Tým získal první bod v soutěži, dokonce na hřišti soupeře. Prohrával a dokázal rychle vyrovnat. Přesto po takovém průběhu, jaký utkání mělo, převládá pocit velkého zklamání z toho, že je to jenom bod. Totálně jsme totiž selhali v koncovce.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2005_Svitavy-VM_2021-08-21/

 

 

 

image 1.kolo - Česká divize C - U19 - 15.8.   image
        SK Vysoké Mýto   1:2               FK Čáslav
             (1:1)      
 


Branky: 16. Škorpil - 17. Machurka, 53. Špičák

Sestava: Bouška - Jireček, Švejda, Vodička, Bureš – Škorpil, Pechanec Josef (8. Pavliš, 63. Habas), Kuta, Kužma (75. Zamastil) - Mikulecký, Novák Jan

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

Vyrovnaný, nepříliš pohledný zápas, ve kterém jsme se dostali do vedení po brance Davida Škorpila, ovšem soupeř prakticky ihned po rozehrávce vyrovnal díky naší obrovské hrubce. Na obou stranách byla sice k vidění celá řada nepřesností a minimum pohledných akcí, několik šancí na vstřelení dalších branek ale měla obě mužstva. Po přestávce se kvalita hry ještě více vytratila, probíhal spíše nefotbalový boj mezi oběma pokutovými územími. V 53. minutě se rozhodlo o výsledku: nedokázali jsme proměnit jasnou gólovou situaci, soupeř rychle dostal míč z vlastní šestnáctky na naší polovinu, kde přišel zbytečný faul. Následný centrovaný míč do vápna si pohodlně a nerušeně našel hráč hostů a hlavou překonal brankáře. Ve zbytku hrací doby se Čáslav zaměřila především na udržení stavu. Příliš se netlačila dopředu, čekala na naše chyby a po nich hrozila brejky. Důslednou obranou nás nepustila k žádným možnostem, kterými bychom mohli výsledek změnit. Pravdou je, že to moc práce nedalo - naše snaha byla bezzubá, akce končily většinou už v zárodcích špatnou přihrávkou, zpracováním míče, nebo malým důrazem a nasazením v soubojích.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2005_VM-Caslav_2021-08-15/

 

 

 

image 14.kolo - Česká divize C - U19 - 11.8.  
        SK Vysoké Mýto   1:7           Bohemians B
             (1:4)      
 

 

Branka VM: 45´vlastní   

Sestava SKVMBouška (46´Novotný) - Jeřábek (79´Zamastil), Šeda (62´Kovačík), Škorpil (68´Pavliš), Novák, Jireček, Kabrhel, Vodička, Pechanec, Švejda, Habas (46´Vácha) 

Hodnocení trenéra Jaroslava Nováka:

PÚvodním zápasem nové sezony 2021/22 a současně premiérou v dorostenecké divizi bylo naše utkání s týmem CU Bohemians Praha B. Hosté byli před zápasem jasným favoritem, což potvrzovali od samého počátku až do konce. Dvěma rychlými góly z úvodu získali klid a ve zbytku zápasu předváděli rychlý, kombinační, útočný fotbal, který dělal našemu týmu obrovské problémy. Nedokázali jsme se vyrovnat s agresivitou, důrazem, pohyblivostí a důsledností soupeře, který nás tímto dostával pod soustavný tlak v kterékoliv části hřiště, z čehož pramenilo velké množství chyb. Právě díky nim narostlo skóre do takového rozdílu. U většiny soupeřových gólových akcí totiž byla na počátku naše nedůslednost, nepřesnost, nebo nekoncentrovanost. Hry s míčem jsme si moc neužili, většinu času ho měli v držení hosté, kteří ještě celou řadu šancí a slibných situací nedotáhli ke gólovému závěru. Hned v úvodu jsme tedy dostali pořádnou facku a nezbývá než věřit, že si z této drtivé porážky vezmeme ponaučení a v dalších utkáních předvedeme po všech stránkách výrazně lepší výkony.

Foto: https://renatasvejdova.rajce.idnes.cz/U19_2003-2005_VM-BohemiansPrahaB_2021-08-11/

 

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...

 
  

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...